Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tapijten, plaids en poefs van duurzame, milieu- en diervriendelijke grondstoffen

Solid Crafts ontwikkelt en begeleidt duurzame handwerkateliers waar kansarmen op een eerlijke manier tewerkgesteld worden. Waar de focus ligt op hoog kwalitatieve grondstoffen en authentieke ambachten. Solid Crafts maakt ook eigen collecties die rechtstreeks aangeboden kunnen worden aan retailers onder de noemer Bombyx, Tales of Peru & India.


Ze maken onder andere tapijten, plaids en poefs die volledig uit duurzame, milieu- en diervriendelijke grondstoffen bestaan. Ook customized maatwerk is mogelijk. 



Gerecycleerde sari
Indische vrouwen gebruiken hun naai- en weefkunsten al jaren om de traditionele sari stof opnieuw te gebruiken. Versleten en afgedankte sari’s krijgen een tweede leven. Ze worden zorgvuldig gewassen en verder gebruikt. Het atelier van Solid in India creëert faire jobs voor arme vrouwen. Zij krijgen de opportuniteit om een vak aan te leren en een top wever te worden. Door een eerlijk loon te verdienen, kunnen ze aan de armoedecyclus ontsnappen en onafhankelijker worden. 

"Door unieke, handgemaakte Bombyx, Tales of India producten te kopen, ontvangen klanten niet alleen mooie en duurzame tapijten, poefs en khanta's (traditioneel geborduurd patchwork), maar helpen ze ook rechtstreeks een arme vrouw en haar familie in deze Indiase regio. Door de aankoop van een product van Solid Crafts, geeft u vrouwen kans op een eigen, betere toekomst", vertelt Inge Overmeer.

Meer informatie:
Solid Crafts
Kortrijksesteenweg 697
9000 Gent (België)
0032-473937619
crafts@solidinternational.be
www.solidinternational.be 

Publicatiedatum: