Fedustria introduceert nieuwe textielbeurs in Brussel

Kris Vermoesen, Product Manager Textiel: "De interesse is groot"

Fedustria, de Belgische federatie van de textiel-, hout- en meubelindustrie, heeft – als gevolg van de annulatie van de beurs MoOD door Easyfairs, het initiatief genomen om onder de noemer Decosit een nieuwe beurs voor meubelstoffen en interieurtextiel in het leven te roepen. "Dit op algemene vraag van de textielbedrijven die lid zijn van Fedustria. Decosit zal plaatsvinden op 10 en 11 september 2019 in Hal 10 van Brussels Expo. Dit is meteen ook de terugkeer naar de wereldbefaamde Decosit-beurs: er wordt teruggegrepen naar de vroegere naam en locatie", laat woordvoerster Katja De Vos weten.

Decosit wil textielfabrikanten van over de hele wereld aantrekken en op die manier deze unieke beurs opnieuw op de wereldkaart van de vakbeurzen zetten. Bovendien is ze perfect getimed. Kris Vermoesen, Product Manager Textiel van Fedustria (zie foto): "Decosit is de enige Europese beurs in het najaar, en juist op tijd voor de wintercollecties en de meubelbeurzen van november, december, januari en februari. Het samenbrengen van spelers uit de meubelstoffen- en interieurtextielsector in het hart van Europa laat bovendien toe om de netwerkkansen te optimaliseren en nieuwe klanten aan te trekken. Dit nieuwe initiatief werd binnen de sector tot ver buiten de landsgrenzen zeer positief onthaald. De interesse voor deelname is dan ook groot."

Nieuw concept
De standoppervlakte kan variëren tussen 10 en 40 m². Enkel een minimale investering is nodig. De organisatie neemt alle zorgen op zich: standbouw, catering, ticketverkoop, enz.

Interesse in deelname?
Contacteer dan Kris Vermoesen via +32 2 528 58 66 of +32 486 58 49 56, kris.vermoesen@fedustria.be

Fedustria is de Belgische federatie van de textiel-, hout- en meubelindustrie. "Wij vertegenwoordigen in België zo’n 1.800 ondernemingen (waarvan meer dan 90 % kmo’s zijn), die samen meer dan 38.000 directe jobs creëren en een omzet halen van 9,6 miljard euro, waarvan ca. 70 % uit export. De textielindustrie is goed voor een omzet van 4,4 miljard euro met 630 bedrijven en zo’n 19.700 werknemers. De hout- en meubelbedrijven halen een omzet van 5,2 miljard euro en stellen 18.400 werknemers tewerk in 1.180 bedrijven. Daarnaast vertegenwoordigt Fedustria ook de houtinvoerhandel (ca. 40 bedrijven) met een omzet van ca. 700 miljoen euro."

Meer informatie: www.fedustria.be


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven