"Een betrouwbaar bedrijf met een onberispelijke reputatie"

Feest 100-jarige Vriesco International compleet

Het is feest bij Vriesco International Fabrics, vooral bekend van de merknaam A House of Happiness. De onderneming uit Leeuwarden viert haar 100-jarig bestaan en mag zich sinds vrijdag officieel Koninklijk noemen.

Het predicaat is vrijdagmiddag overhandigd door de commissaris van de Koning Arno Brok FOTO ANJOY MEDIA.

Directeur Johanna Jorritsma spreekt van een bijzondere dag. "De kroon die wij krijgen, zet een letterlijke kroon op ons werk. Wij zijn trots op ons bedrijf en zijn toonaangevend in de markt. Afgelopen jaren zijn wij gegroeid tot een Europese speler van formaat, dit predicaat betekent veel voor ons."

Wat brengt het predicaat Koninklijk dit Leeuwarder bedrijf? "Als eerste ben ik trots op mijn team. Het krijgen van dit predicaat onderstreept dat wij opereren in een internationale markt, ook daar wordt de term ‘royal’ gewaardeerd. Het laat zien dat je een betrouwbaar bedrijf bent met een onberispelijke reputatie", geeft Johanna Jorritsma (CEO) aan.
Naast dit officiële moment hield het bedrijf zaterdag open huis. Geïnteresseerden kregen de gelegenheid om het bedrijf van binnen te zien. "Een uniek kijkje achter de gordijnen", zoals Jorritsma het noemde.

100 jaar vakmanschap
Vriesco International Fabrics is opgericht in 1919. "In de archiefkasten vond ik een document waaruit afgeleid kon worden dat het bedrijf ouder was dan dat we oorspronkelijk dachten, dat was de aanleiding om de officiële archieven te duiken. Hierop vonden we de openingsdatum van 1919", vertelt Julius van der Werf (CFO). "Het bedrijf was toen gevestigd aan de Nieuweburen. Het bedrijf is altijd in Leeuwarden gebleven op diverse locaties. Sinds 1969 zit het bedrijf aan de Mr. P.J. Troelstraweg."
In de loop der jaren is het een Europese speler geworden op het gebied van op maat gemaakte gordijnen. Het is al jaren een florerend bedrijf met een sterke internationale groei. De onderneming heeft stevige Friese roots en heeft Dutch design hoog in het vaandel staan. Dagelijks werken er 136 medewerkers.

Toekomst
Een belangrijk voorwaarde voor het ontvangen van het predicaat is dat het bedrijf een vooraanstaande plaats moet innemen in de branche en een gezonde toekomstverwachting heeft. "Wij staan bekend om onze gordijnstoffen met meerwaarde en onze duurzame insteek", geeft Jorritsma aan. "Wij hebben een ruim assortiment isolerende, vlamwerende, geluidsdempende en verduisterende gordijnen. Deze gordijnen produceren wij vervolgens duurzaam, met bijvoorbeeld gerecycled garen of in huis bedrukt met onze waterbesparende druktechniek. Zo zijn wij ook bezig met de volgende 100 jaar!"

Predicaat
Voor het predicaat Koninklijk moet een bedrijf minstens 100 jaar bestaan en een vooraanstaande plaats innemen in de branche. De bedrijfsvoering moet onberispelijk zijn en de eigenaren moeten van onbesproken gedrag zijn. Vervolgens beslist de koning. Het ontvangen van het predicaat is een gunst.

Meer informatie:
Gordijnenfabriek A House of Happiness
Mr. P.J. Troelstraweg 147-2
8919 AA Leeuwarden
+31 (0)58 2677477
info@vriesco.com
www.ahouseofhappiness.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven