Sculptuur voor dagelijks gebruik

Silhouet van vier stevige blokken vormt stoel

Bolt is een bijzondere stoel ontworpen door de Zweedse Note Design Studio. Het silhouet van vier stevige blokken wordt bij elkaar gehouden door een contrasterende metalen ring.

"Bolt is een paradox: bruut en verfijnd tegelijk. De stoel is ook verrassend comfortabel, terwijl veel mensen het alleen als decoratief stuk beschouwen. Het is veel meer dan dat, het is een sculptuur voor dagelijks gebruik", laat de ontwerpstudio weten.

Bolt maakte oorspronkelijk deel uit van de 'Marginal notes'-tentoonstelling van het ontwerpstudio-collectief Note als een creatieve stunt in 2010. De Bolt die werd gepresenteerd in de tentoonstelling bestond uit vier poten bij elkaar gehouden door een metalen ring. Het was niet mogelijk om erop te gaan zitten en zelfs de leden van Note stonden sceptisch tegenover de mogelijkheid om er een praktisch stuk van te maken. Na talloze prototypen slaagden ambachtslui en de ontwerpstudio erin om het definitieve ontwerp van het merk te maken en het jaar na de release de prestigieuze Wallpaper designprijs te winnen. 

Meer informatie:
Note Design Studio
info@notedesignstudio.se
www.notedesignstudio.se


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven