Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meubelindustrie in Duitsland doet het eigenlijk vooral goed in het buitenland

De Duitse meubelindustrie heeft een matig jaar achter de rug. De omzet daalde in 2018 met ruim 5%. Opvallend is dat de laatste maand van het jaar nog een mooie plus van bijna 2% opleverde, maar die omzetstijging werd vooral door het buitenland gerealiseerd. In eigen land daalde de omzet bijna met 5%.

Met een omzet van 74,3 miljoen euro realiseerde de Duitse meubelindustrie in december 2018 een stijging van 1,72 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Volgens de vereniging van de Duitse meubelindustrie werd de goede ontwikkeling gedreven door het buitenland, waar een groei van 14,36 procent werd geregistreerd. In de eurozone bedroeg de stijging zelfs 24,87 procent. Alleen de binnenlandse activiteiten waren zwak met een daling van 4,89 procent.

Over 2018 als geheel genereerden de Duitse producenten een totale omzet van 919,2 miljoen euro. Ten opzichte van 2017 is dit een daling van 5,23 procent. De omzet in Duitsland daalde met 6,7 procent en in het buitenland met 2,58 procent. De daling in de eurozone bedroeg 2,82 procent.

Bron: www.moebelkultur.de