Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vanessa Yuan en Joris Vanbriel, oprichters ecoBirdy:

''Onze droom is dat ecoBirdy op een dag symbool staat voor een milieuvriendelijk ontwerp''

Na een studie van twee jaar ontwikkelde het merk ecoBirdy een methode om afgedankt plastic speelgoed duurzaam te recyclen. Het resultaat daarvan zijn designkindermeubels. ecoBirdy ontwikkelde een speciaal proces waarbij oud speelgoed zo wordt gesorteerd, gereinigd en vermalen dat in het eindproduct geen schadelijke stoffen meer zitten. Door een specifieke sorteer- en mengprocedure zijn er geen extra pigmenten of harsen meer nodig zijn om de meubels te produceren. Ten slotte is elke stap in het productieproces, dat plaatsvindt in Europa, sociaal en ecologisch verantwoord.

Oprichters Vanessa Yuan en Joris Vanbriel: ''EcoBirdy heeft de betekenis van twee dingen: Eco staat voor ecologisch. Wij geven om onze omgeving. We vinden het belangrijk om de middelen te respecteren die de moeder natuur biedt. Daarnaast hebben 90% van de zeevogels tegenwoordig plastics in hun maag. Birdy staat voor een gezonde toekomst van onze natuur, waar vogels vrij kunnen vliegen en goed kunnen leven."

''Maatschappelijke en ecologische verantwoordelijkheid betekent veel voor ons, persoonlijk en professioneel. Na jaren van werken in de design- en mode-industrie vroegen we ons af: waarom iets nieuws maken als er al zoveel goede ontwerpen uit het verleden bestaan? Met de huidige milieuproblemen en klimaatverandering in ons achterhoofd, wilden we iets gepast creëren voor onze wereld.'' 

ecoBirdy is het resultaat van twee jaar van zeer intense onderzoeken en studies over plastic speelgoed en het recycling- en upcyclingproces. Vanessa en Joris vervolgen: ''Tijdens onze onderzoeken kwamen we erachter dat plastic speelgoed een van de meest gebruikte goederen is van alle consumptiegoederen. Kinderen groeien snel en hun vaardigheden en interesses verschuiven nog sneller, waardoor speelgoed snel wordt verlaten. Toen kwamen we op het idee om dit speelgoed een nieuw leven te geven, ze terug te brengen naar hun kinderen om langer te blijven, en zo kinderen kennis te laten maken met het cirkelvormige ontwerpconcept.
We hebben veel aan het materiaal en het ontwerp gewerkt om de perfecte combinatie tussen esthetiek en comfort te vinden en ervoor te zorgen dat we producten van hoge kwaliteit kunnen produceren die 100% veilig zijn voor kinderen.''

Wat zijn jullie doelen voor de toekomst? ''Een van onze belangrijkste is het verminderen van de zee van plastic afval dat zo schadelijk is voor onze planeet en het meeste te halen uit de kostbare hulpbronnen die onze aarde te bieden heeft zonder onnodig afval te creëren. Voor ons ontwerp willen we meer duurzame materialen ontdekken en onze droom is dat ecoBirdy op een dag een symbool zal zijn voor milieuvriendelijk ontwerp.''

Alle producten zijn gemaakt van ecothylene; een innovatief materiaal – ontwikkeld door ecoBirdy – dat het gerecycleerde plastic van kleur scheidt. Dit geeft elk product een originele en unieke uitstraling.

Meer informatie:
Ecobirdy
contact@designlines.nl 
www.ecobirdy.com