Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vij5 lanceert de barkruk Tilt Bar Stool

Hoe een eenvoudige ingreep comfort en stabiliteit kan creëren

Binnen de basiscomponenten waaruit een houten barkruk in de regel wordt geconstrueerd, zocht Floris Hovers naar een eenvoudige manier om een recht, hard oppervlak aangenaam te maken om op te zitten. Door het hout van de zitting en de poten in een hoek van drie graden te kantelen, creëerde hij zowel een verrassend comfortabele zitting als een solide stabiliteit in de constructie van de poten. De plaatsing van de voetsteunen zorgt ervoor dat elke gebruiker intuïtief weet hoe op deze barkruk plaats te nemen om de onverwacht aangename zithouding te ervaren.

Floris ontwierp deze barkruk oorspronkelijk in opdracht van Vij5 voor de officiële Dutch Design Week Business Lounge in 2018. Nu is de kruk onderdeel van de Vij5-collectie in een geheel nieuwe kleurselectie. De barkruk is gemaakt van massief PEFC gecertificeerd eikenhout en geproduceerd in de regio van Eindhoven. Voor bescherming en duurzaamheid worden het zitvlak en de voetsteunen behandeld met Osmo hard-wax olie. Het frame van de kruk komt standaard in onbehandeld eikenhout. Optioneel kan het frame worden behandeld met een lak in vier standaardkleuren, een custom kleur op aanvraag of met Osmo hard-wax olie.


Over Vij5
Al sinds 2006 vertegenwoordigen Arjan van Raadshooven & Anieke Branderhorst een gecureerde collectie met persoonlijke verhalen onder ontwerplabel Vij5. Met hun eigen ontwerpen en door middel van samenwerkingen met andere (jonge) ontwerpers, ‘verzamelen’ zij bijzondere producten met een verhaal waarvan zij denken dat ze bij hun eigen signatuur aansluiten én het verdienen om in de schijnwerpers te staan. Ieder product wordt vanuit een ontwerpers perspectief benaderd resulterend in een merk met een zeer persoonlijke stijl en hoge kwaliteitsnormen. Het gebruik van pure, duurzame en eerlijke materialen, een heldere lijn en oog voor detail is wat de ontwerpen kenmerkt.

Over Floris Hovers
Floris Hovers (1976) woont en werkt in Raamsdonksveer, waar hij ook opgroeide. Na een basiscursus bouwkunde en een opleiding reclame- en presentatietechniek studeerde hij in 2004 af aan de Design Academy Eindhoven. In 2006 richtte hij zijn eigen ontwerpstudio op. De ontwerpen van Floris Hovers verrassen door hun ontwapenende eenvoud. Geen abstract minimalisme, maar het eindresultaat van een langdurig proces van reduceren. Wat overblijft is de essentie – een bijna cartooneske compositie van vorm, constructie en kleur. Bereikt in een samenspel tussen mens en machine.

Meer informatie:
VIJ5
office@vij5.nl 
www.vij5.nl

Publicatiedatum: