Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe uitgave van 'debuut-stoel' gelanceerd

Massproductions viert 10-jarig bestaan

In de tien jaar van zijn bestaan heeft meubelmerk Massproductions veel internationale erkenning gekregen in de vorm van prestigieuze opdrachten en designprijzen. Ter gelegenheid van zijn tienjarig bestaan lanceert het bedrijf een nieuwe uitgave van de Tio Chair, de stoel waarmee het zijn debuut maakte op de meubelmarkt.

De ontwerpers Chris Martin en Magnus Elebäck.

In 2008 ontwierpen freelancers Chris Martin en Magnus Elebäck de stoel in opdracht van een Duits meubelmerk. Toen de opdrachtgever besloot het ontwerp niet in productie te nemen, namen de ontwerpers het heft in eigen handen en lanceerden de stoel in 2009 onder het nieuwe merk Massproductions. In de loop van de jaren heeft het ontwerp zich ontwikkeld tot een serie verschillende typen stoelen en tafels.

Het uitgangspunt van het design was dat er zo weinig mogelijk materiaal gebruikt moest worden. De meubels zijn dan ook opgebouwd uit een aantal parallel lopende staaldraden. Vanwege de belangrijke rol die de Tio serie door de jaren heen voor Massproductions heeft gespeeld, heeft het bedrijf nu besloten een jubileumuitgave uit te brengen. De nieuwe Tio is gemaakt van thermisch verzinkt staal, dat in de loop van de tijd een matte en grijze tint aanneemt.

Meer informatie:
Massproductions
www.massproductions.se 

Bron: inredningsnyheter

Publicatiedatum: