Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Met hart en ziel zetten we ons in voor een herkenbaar eigen design"

De Ploeg introduceert serie functionele stoffen

Het internationale gordijn- en meubelstoffenmerk De Ploeg heeft onlangs op IMM Cologne een serie functionele stoffen geïntroduceerd die rust, balans en schoonheid in het interieur brengen. Met nieuwe, kleurrijke en grafische dessins.

Geometrische vormen, blokken en vlakken die een speelse en verfijnde signatuur hebben. "In bijna honderd jaar is het streven van De Ploeg niet veranderd: werken aan hoogwaardige, eerlijke materialen die lang meegaan. Met hart en ziel zetten we ons in voor een herkenbaar eigen design en hebben we aandacht voor wat mensen in essentie nodig hebben om comfortabel te wonen en werken. De nieuwe effen stoffen, kleurmelanges en weefstructuren stralen kalme, ingetogen luxe uit. Ze bieden met hun uitstraling een tegenwicht aan de drukke wereld buiten. De inspiratie voor dit deel van de collectie ontlenen we aan de minimalistische Scandinavische stijl: elegant en harmonieus, mooi van eenvoud", laat een woordvoerder weten. 

In antwoord op de toenemende vraag naar duurzame producten presenteerde het bedrijf op IMM ook Sea & Ocean, gemaakt met aangespoeld plastic uit de oceaan. Nieuw leven geven aan plastic zwerfafval dat gedreven vrijwilligers van project U-turn zorgvuldig hebben verzameld op oceaanstranden. Met dat hergebruik helpt De Ploeg wereldwijd stranden schoon te houden en grondstoffen te besparen.

Voor het eerst liet De Ploeg een serie stoffen zien die zowel geluiddempend als transparant zijn. Quiet, Calm en Fade zijn kwaliteiten die de scherpe randjes van ongewenste omgevingsgeluiden en nagalm afhalen.
Ook een serie nieuwe meubelstoffen werd getoond: Bold, een driedimensionale bekledingsstof als vervolg op kwaliteit Polar.
Bold heeft een grafisch dessin, gestikt in de wollen meubelstof Feltwool. Geschikt voor akoestische panelen en decoratieve meubelbekleding.

Als weverij en leverancier van gordijn- en meubelstoffen geniet De Ploeg vanaf de jaren ‘50 bekendheid bij het Nederlandse publiek. Het bedrijf werkt samen met architecten, gordijnspecialisten en meubelmerken zoals Gelderland, Leolux, Vitra, Cor, Artifort, Gispen en Pastoe. De Ploegstoffen worden vrijwel helemaal binnen de EU geproduceerd zodat de productieprocessen en werkomstandigheden beantwoorden aan strenge normen. De kwaliteiten voldoen aan Europese EACH-standaarden en worden zonder schadelijke chemicaliën gemaakt.

Meer informatie:
De Ploeg
info@deploeg.com 
www.deploeg.com

Publicatiedatum: