Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Digitale printtechnologie voor o.a. interieurontwerp

Printfabrikant werkt samen met topdesigners

Mimaki, een fabrikant van groot formaat inkjetprinters en snijsystemen, heeft op de Heimtextil 2019 een samenwerking met meer dan tien inspirerende, wereldwijd toonaangevende ontwerpers gepresenteerd. Werk van o.a. Sigrid Calon en Claire Vos van Studio Roderick Vos, modeontwerpers Tessa Koops en Anousjka Röben werd in de stand getoond om daarmee de kracht van digitaal printen te demonstreren bij het creatieve proces van de ontwerpers.

Claire Vos: ''Samen met mijn man vorm ik Studio Roderick Vos. We hebben elkaar ontmoet op de Design Academy in Eindhoven en hebben sindsdien altijd samengewerkt. Roderick is productontwerper, terwijl ik me veel meer met interieur, textielontwerp en sfeer bezig houdt. Samen werken we onder meer voor grote meubelmerken en hebben we een aantal jaar geleden als Art Directors het meubelmerk Pode nieuw leven ingeblazen. Recent ben ik door Textiles & More gevraagd een interieur textiel collectie te ontwerpen en via deze samenwerking is Mimaki weer bij mij uitgekomen.''

‘Ik laat allerlei textiel print disciplines bij elkaar komen in mijn ruimte op Heimtextil. Vanuit het thema ‘The Dressing Room’ vormt mijn Textiles & More collectie de basis. De diverse prints heb ik toegepast op kussens, gordijnen en karpet maar ook op alle voorwerpen in de stand, zoals een stoeltje van Pode en een poefje van Leolux.  

Textilesandmore heeft desbetreffende stoffen geproduceerd en meegewerkt aan de totstandkoming van de dressingroom op de beursstand. 


Onder andere is digitaal bedrukt textiel toegepast op designklassiekers uit de Pode meubelserie van Leolux, en de wanden zijn behangen met fotografiebeelden van Arjan Benning.

Mimaki heeft op de beurs een printer gedemonstreerd die geschikt is voor bijna elk type textiel. “Heimtextil is altijd een goede show voor ons”, zegt Mark Sollman, Mimaki Application Manager EMEA. 
Danna Drion, Senior Marketing Manager EMEA, Mimaki Europe, besluit: "We zijn enorm blij dat we het werk van deze talenten op Heimtextil mochten presenteren. Het laat perfect zien wat er bereikt kan worden als je uitmuntend design combineert met de hoge digitale drukkwaliteit van Mimaki-technologie".

Mikami produceert de machines voor print fabrikanten. Textilesandmore (T&M) staat internationaal bekend om de 'uitstekende' textielkwaliteit, duurzaamheid, natuurlijke uitstraling en ontwerpen. T&M ontwikkelt hoogwaardige en innovatieve gordijn- en meubelstoffen die worden gebruikt in projecten zoals hotels, kantoren, zorginstellingen en woningen. 

Meer informatie:
Mimaki
info@mimakieurope.com
www.mimakieurope.com

Textilesandmore
info@textilesandmore.eu
www.textilesandmore.eu  

Publicatiedatum: