Zesde generatie aan het roer bij familiebedrijf Fischbacher

200-jarig jubileum voor Zwitserse textielontwerpers

Het Zwitserse bureau Fischbacher bestaat in 2019 200 jaar. Het in textielontwerpen gespecialiseerde familiebedrijf is daarmee de oudste in zijn soort. Fischbacher zit momenteel in zijn zesde generatie van textielontwerpers. Het bedrijf werd in 1819 in St. Gallen in Zwitserland opgericht door de over-over-over-grootvader van de huidige generatie. 

Het bedrijf is in St. Gallen opgericht.

"Dat een bedrijf zo lang bestaat is op zichzelf geen prestatie", laat en bedrijfswoordvoerder weten. "Waar wij vooral trots op zijn is dat we al die tijd trouw aan onszelf zijn gebleven. Vanaf het prille begin in 1819 hebben we ons gefocust op textiel van hoge kwaliteit voor een wereldwijde clientèle. Tot op de dag van vandaag wordt alles wat wij doen gedefinieerd door onze passie voor kwaliteit en ontwerp."

De zesde generatie staat inmiddels aan het roer, het echtpaar Camilla en Michael Fischbacher.

Onder het merk Christian Fischbacher is voor dit jaar een collectie ontwikkeld, die het jubileum benadrukt. De ontwerpen symboliseren verschillende textielinnovaties in de geschiedenis van het bedrijf. Het textiel wordt gefabriceerd met een combinatie van innovatieve en traditionele technieken, waarbij goud, zilver en verschillende metaalachtige tinten worden gebruikt.

Bron: Fischbacher


Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven