Jan Bouius, eigenaar van Bouius Meubelmakerij & Interieurbouw:

"Mensen die niet weten wat ze willen, hopen dat een vakman meekijkt en met goede ideeën komt"

Nederland en Vlaanderen telt heel wat vakmensen. Eén van hen is Jan Bouius uit Broeksterwâld, eigenaar van Bouius Meubelmakerij & Interieurbouw. Hij heeft zich gespecialiseerd in op maat gemaakte woonmeubelen.

De Broekster meubelmaker werkt nu een aantal jaren als zelfstandige en zou niet anders meer willen. In zijn bedrijfsloods in Feanwâlden werkt Bouius met een uitgebreid machinepark waarmee hij interieurs en meubelstukken maakt uiteenlopend van modern tot klassiek.
In de afgelopen jaren heeft heel wat keukens gebouwd. Maar ook inloopkasten, kamer-en-suites, werkkamers, tafels, dressoirs en tv-meubelen. Voor de klassieke stijl maakt hij gebruik van zaag-, schaaf- en freesmachines om reliëf en sierrandjes te maken. Voor de vervaardiging van moderne keukens, woon- en slaapkamers gebruikt hij MDF of spaanplaat in combinatie met een decorlaag van
kunststofmaterialen.

Bouius maakt alles op maat. Dat ziet hij als een groot voordeel. Standaard meubels zijn vaak goedkoper, weet hij, maar als die gedroomde kastenwand met standaardmaten niet in een woonkamer past, maakt Bouius voor slechts weinig meerkosten een kast op maat. De klant kan het krijgen zoals hij het wilt: gebeitst en gelakt, geverfd, of in de olie en in de zeep.

Bouius heeft een fotoboek met afbeeldingen van keukens die hij ooit maakte. Stuk voor stuk mooie meubelstukken. Sommige mensen hebben een vastomlijnd idee van wat ze willen, en schakelen de meubelmaker in om deze wensen te realiseren. Andere mensen weten juist helemaal niet wat ze willen, en hopen dat een vakman meekijkt en met goede ideeën komt. Beide groepen klanten is Jan Bouius van dienst. Hij werkt daarbij met driedimensionale tekeningen.

Meer informatie:
Bouius Meubelmakerij & Interieurbouw
www.bouiusmeubelmakerij.nl
tel. 06 31 77 77 51


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven