Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Primeur voor porseleinfabriek Fürstenberg:

Bijzettafel is volledig van porselein gemaakt

Het is een primeur: bijzettafel Plisago, die volledig van porselein is gemaakt. Het is het eerste meubelstuk van de traditionele porseleinfabriek Fürstenberg, ontworpen door Studio Besau-Marguerre uit Hamburg. Het plooidesign, dat gebaseerd is op een plissé en vakkundig met het licht speelt, is een van de bijzondere kenmerken. "We willen de zachtheid, het poëtische, het delicate, het sensuele, het kwetsbare van porselein laten zien en hebben daarom onze bijzettafel een zacht textielkarakter gegeven; plissé combineert deze aspecten," zo licht het ontwerpersduo het idee achter het ontwerp toe.

Ook de productiebenadering is innovatief: "We hebben de bijzettafel gegenereerd met behulp van voor het project ontwikkelde generatieve software voor een CAD-programma. De interactie tussen mens en computer is een spannend onderwerp. Het ongewone en onverwachte gebruik van technologie - de interactie van parameters, algoritmen en toeval creëren een subtiel samenspel van rechtheid en asymmetrie. En het is bijzonder spannend om traditioneel vakmanschap zoals de productie van porselein te combineren met een generatief ontwerpproces," zegt Marcel Besau, die het creatieve proces toelicht.

De Plisago, die in Milaan als prototype wordt gepresenteerd en reeds de Duitse Design Award Gold 2019 heeft gewonnen, is verkrijgbaar in klassiek wit en roze.

Porselein is een specifieke vorm van keramiek, samengesteld uit kaolien (een weerbarstige, witte kleisoort), kwarts en een veldspaat, en gebakken op een hoge temperatuur. Porselein wordt daardoor hard, doorschijnend, niet poreus en klinkt helder, anders dan bijvoorbeeld aardewerk.

Meer informatie:
Porzellanmanufaktur FÜRSTENBERG GmbH
Meinbrexener Str. 2
37699 Fürstenberg
T +49 5271 401-153
info@fuerstenberg-porzellan.com