Handmade furniture label viert in 2019 feestelijke mijlpaal

Interieurwinkels en galeries gezocht voor exposeren meubels

2018 is nog niet afgelopen, maar interieur- en productontwerpers Marieke van Genderen en Edwin Booms kijken al uit en maken plannen voor 2019. Het jaar waarin hun label Holyscrap handmade furniture haar 5-jarig bestaan viert. Voor deze feestelijke mijlpaal heeft Holyscrap een speciale serie ontworpen, the Vinyl Collection. Want wat is een feest zonder muziek?! The Vinyl Collection was voor het eerst te zien tijdens de jubileumeditie van Meesterlijk, het evenement voor design en toegepaste kunst in het eerste weekend van december.

Als interieurontwerpers en makers hebben Marieke van Genderen en Edwin Booms jarenlang de restmaterialen bewaard van hun opdrachten op maat. Gecombineerd met andere spullen die ze verzamelen, hebben zij een nieuwe, onafhankelijke collectie meubels gemaakt: Holyscrap handmade furniture! Zoveel mogelijk gebruik makend van restmateriaal, maar altijd met de grappige toevoegingen die kenmerkend zijn voor Holyscrap.

Alhoewel ieder Holyscrap ontwerp wordt gemaakt als een uniek stuk, hebben ze met elkaar gemeen dat ze refereren naar de herinneringen van de ontwerpers. Door gebruik te maken van bekende voorwerpen, als de paneeldeurtjes voor de Kitchen Door Series, de babypoppen voor de Orphan Doll Cabinets, de antennes voor hun tv kasten. En nu de oude elpees voor de Vinyl Collection. Door deze objecten in een nieuw en ander perspectief te plaatsen, ontstaan nieuwe en tijdloze ontwerpen.

Alle ontwerpen worden als vrij werk gemaakt. Ieder stuk is het resultaat van creativiteit en vakmanschap. Het hele assortiment  meubels worden met de hand gemaakt in de werkplaats in Castricum. De ontwerpen krijgen een brandstempel en hebben zijn eigen unieke nummer.

De Vinyl Collection is nu nog (op afspraak) te zien in de studio /werkplaats van Holyscrap handmade furniture. Marieke van Genderen en Edwin Booms zijn op zoek naar (design)winkels en/of galeries die de meubels willen tonen. 

Meer informatie:
Holyscrap handmade furniture
Marieke van Genderen en Edwin Booms
Tel: +31610114150
post@holyscrap.nl
www.holyscrap.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven