Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Feest in Eindhoven: Honderd jaar Bakers Zitten & Wonen

"Dat het ons gegund wordt komt vooral doordat we uitgebreid de tijd nemen voor elke klant"

Een honderdjarig jubileum: het komt niet heel vaak voor. Bakers Zitten & Wonen te Eindhoven mag het deze maand beleven. De winkel is opgericht in 1918. Moeke Bakers, de betovergrootmoeder van de huidige eigenaar Max Bakers (48), is in het huidige pand aan de Kruisstraat begonnen met de verkoop van textiel. Opa Bakers is er op 14-jarige leeftijd bijgekomen en heeft later de meubellijn geïntroduceerd. "Als Bakers wilden we toen de complete wooninrichting bieden: van stoffering tot bedden en van eetkamertafels tot vloerkleden. We verhuisden met de zaak eind jaren ’60 tijdelijk naar de Markt maar kwamen in 1983 terug op de het oude en tevens huidige adres: Kruisstraat 181 in Woensel", laat Max weten.

Max Bakers is de vierde generatie en draait sinds 1992 mee. De service en de persoonlijke benadering van de winkel vindt hij het allerbelangrijkst. De naam is inmiddels wel veranderd. In 1918 heette de zaak BaVo: Bakers – Verhoeven. In 1983 werd de naam gewijzigd in Bakers Zitmeubelen. Nu in december 2018 met ingang van het 100-jarig bestaan heeft Max de naam veranderd in Bakers Zitten & Wonen. Behalve de naam is ook de huisstijl en collectie vernieuwd en op die manier ook weer klaar voor de volgende generatie.

De huidige eigenaar Max Bakers (48) met zijn moeder.

Bakers Zitten & Wonen zit bewust niet op een meubelplein. "Je kunt bij ons makkelijk parkeren aan de achterzijde en we willen laagdrempelig zijn voor onze klanten. Onder het genot van een kop koffie en een stuk taart kan men de tijd nemen voor het maken van de juiste keuzes. Onze ervaren adviseurs kijken rustig mee. Een klant moet altijd met een goed gevoel naar huis gaan. Dat is het belangrijkste. Al honderd jaar lang!"

"Als ik zie wat we aan kaarten, brieven, gedichten en cadeaus hebben gekregen, dan word ik daar stil van. Het wordt ons gegund. Dat komt vooral ook doordat we tijd voor de klant nemen. De onderlinge band die je hebt, is heel bijzonder. Dat ze je in vertrouwen nemen, het persoonlijke.
Laatst had ik mensen over de vloer die en foto lieten zien van een kast die ze in de jaren '60 hadden gekocht en nog steeds in hun woonkamer staat. Mooi toch?!

Favoriete Max Bakers' meubel: Fauteuil Unique.

Naast de vele hoogtepunten, moest de familie Bakers ook dieptepunten meemaken. "Opa moest al op jonge leeftijd - hij was half de 50 - stoppen vanwege twee hersenbloedingen. En ook mijn vader moest er vroegtijdig een punt achter zetten, vanwege ernstige rugklachten. Gelukkig kan hij nu nog als 76-jarige het eeuwfeest  meemaken."

Dat waren nog eens wervende advertenties...

De komende weken wordt er feest gevierd met klanten. Donderdag 6 en 13, en vrijdag 7 en 14 december is de zaak geopend tot 20.30 uur met extra activiteiten. Onder andere vindt er een wijnproeverij plaats, komt er een vakman live stofferen etc.

Meer informatie:
Bakers Zitten & Wonen
Kruisstraat 181
5612 CH Eindhoven
T: 040-243 9720
info@bakerszitmeubelen.nl
www.bakerszitmeubelen.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven