Stoel op spectaculaire hoogte is nieuw werkplekconcept

Globe Garden Chair: icoon, kunstobject én blikvanger

De Globe Garden Chair is een originele stoel, ontworpen door meubelontwerper Peter Opsvik, bekend van de klassieke hoge stoel Tripp Trapp, de bureaustoel Capisco en het revolutionaire Balans concept. Het originele ontwerp is in 1985 gemaakt door Opsvik voor het Noorse bedrijf Stokke. Geïnspireerd door de bomen die hij in zijn kindertijd beklom, is het resultaat een nieuw concept voor de moderne, flexibele werkplek.  

In 2014 is de stoel opnieuw gelanceerd in een nieuwe versie door Moment AB. In de bijgewerkte versie gaan de takken van de boom verder en zijn de ondersteunende voetsteunen verbeterd.
De stoel is een icoon, een kunstobject en een eyecatcher. Maar het biedt ook tal van comfortabele zitposities. 

Met zijn spectaculaire hoogte is de stoel geschikt om te functioneren in openbare ruimtes, omdat de wachtende persoon zowel zelf alles kan zien als gezien kan worden in de menigte.

Peter Opsvik werkt samen met zeven collega's in zijn studio. Hoewel hij de meeste basisconcepten bedenkt, is het werk van het vertalen van zijn ruwe idee naar een afgewerkt, maakbaar product teamwork.

The Globe Concept is een gezamenlijk project met Anders Olsson van Moment AB, dat heeft deelgenomen aan de ontwikkeling van de leerstoel en verantwoordelijk is voor de verkoop en distributie. 

Meer informatie:
Peter Opsvik
www.opsvik.no
www.globeconcept.se


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven