Producten worden door Italiaanse ambachtslieden met de hand vervaardigd

Nieuwe importeur en verdeler van Domiziani meubels, keramiek en decoratieve elementen

Een maand geleden werd Agiorno boven de doopvont gehouden. Het bedrijf is importeur en exclusieve verdeler in de Benelux van Domiziani designmeubels, keramiek en decoratieve elementen die generaties overleven, individueel door Italiaanse ambachtslieden met de hand vervaardigd.

Domiziani tafelbladen en panelen bestaan uit geëmailleerde en geharde lavasteen. Tijdens het productieproces worden de bladen en panelen twee keer gedurende 24 uren op 1000°C gebakken.

Geharde lavasteen is een natuursteen met nagenoeg dezelfde eigenschappen als graniet op gebied van hardheid en duurzaamheid. Lavasteen is uiterst geschikt voor buitenmeubilair, werkbladen en wastafeltabletten in keukens en badkamers.

Emaille is weerbestendig, verkleurt niet (de kleurintensiteit blijft behouden, ook bij zeer langdurige UV-bestraling door zonlicht), is bestand tegen zuren, detergenten en andere chemicaliën, stiften, verfverdunners, cosmetica etc. Elke bekladding kan eenvoudig en zonder schade worden verwijderd.

Andere voordelen zijn:
- Het is harder dan kristalglas en verzegelt de lavasteen volledig, vloeistoffen kunnen niet indringen;
- Dankzij de productiemethode en haar eigenschappen is het duurzamer (lees: milieuvriendelijker) dan elk ander bouw- en interieurmateriaal;
- Al in de 15e eeuw was het een veel gebruikt materiaal, en dat is het nog steeds. Het is een traditie met toekomst;
- Geëmailleerde producten gaan zo lang mee dat je er maar een keer in je leven een hoeft te kopen. Ze blijven meerdere mensenlevens lang hun kwaliteiten behouden;
- Geëmailleerde lavasteen is zeer slagvast, vorst- en hittebestendig (-50 tot +1000°C). Hete pannen kunnen hierop rechtstreeks zonder onderlegger geplaatst worden.

Engels rozenwater flesje uit het jaar 1550.

De Domiziani collecties CLASSIC en DESIGN bieden oplossingen die geschikt zijn voor binnen- en buitengebruik voor zowel particuliere klanten als bedrijven, (binnenhuis-)architecten en aannemers. Het bedrijf startte in 1987 met een breed scala aan vulkanische stenen tafels, houten en roestvrijstalen onderstellen, bladen voor badkamers en keukens, tegels, vloeren, spiegels, stoelen, banken, pergola’s, porseleinen tafelgerei en waskommen.

Voor een vaste prijs per vierkante meter wordt elk tafelblad, aanrecht, wastafeltablet, muurpaneel en elke spiegel of tegel op maat gemaakt in overeenstemming met ontwerp- en kleurvoorkeuren van de klant, waardoor het interieur en/of de tuin een bijzonder persoonlijk tintje krijgt. Bedrijfsbranding en grotere projecten (inrichting van cafés, bistro’s, hotels, recepties, etc.) behoren eveneens tot de mogelijkheden.

Corporate branding door Domiziani – Classic tafels met logo’s en bestekbordjes voor Luce, Bern, Zwitserland.

Meer informatie:
Agiorno International
Meerheideweg 53
2980 Zoersel
Tel.: +32 3 336 3479
Mobile: +32 489 866 410
info@agiorno.international
www.agiorno.international


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.