De maand oktober is voor Arjan van Raadshooven en Anieke Branderhorst van ontwerplabel Vij5 een bijzondere maand. “We zijn aan het crowdfunden voor een nieuwe serie van de TweeDoek!”, laten de twee weten.

 


De TweeDoek is een ‘nieuw’ product voor in de keuken waarbij twee functies, die normaal naast elkaar gebruikt worden, in één product samen komen. Wanneer je de TweeDoek ophangt is er één zijde die gebruikt kan worden als handdoek, terwijl de andere kant als theedoek dient. “Meerdere fabrieken vertelden ons dat dit product onmogelijk was om te maken, maar samen met textielontwerpster Jolijn Fiddelaers zijn we uiteindelijk bij een producent in Turkije uitgekomen die het experiment met ons aan durfde. En met resultaat”, aldus Arjan en Anieke.
Met de crowdfundingcampagne zoeken de twee de grenzen op van door de community te betrekken bij één van de belangrijkste keuzes van een ontwerpproces; het kiezen van kleur. “Als donateur heb je direct invloed op de kleur van het eindresultaat. Kies je favoriet als tegenprestatie en breng daarmee je stem uit: de meest gekozen combinatie, wordt ook daadwerkelijk gemaakt”, beloven ze. "We zitten ondertussen al op 29% van ons streefbedrag.”

Ook stemmen? Ga dan naar www.voordekunst.nl/tweedoek

Meer informatie:
ontwerplabel Vij5
Hallenweg 1E,
5615 PP Eindhoven
Tel. +31(0)40 82 00 585
info@Vij5.nl
www.Vij5.nl