Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Gevonden tekeningen inspiratiebron driedelige collectie

Moooi brengt uitgestorven dieren tot leven

Nederlands meubelmerk Moooi heeft een eerbetoon gebracht aan de natuurlijke wereld. Op de Salone del Mobile in Milaan werden bezoekers meegevoerd naar vervlogen tijden waar onwaarschijnlijke wezens leefden, als de blozende luipaard, vliegende koraalvissen en baardluipaard. De gevonden tekeningen van onder andere deze dieren dienden als inspiratiebron voor Moooi's nieuwste driedelige collectie. Deze bestaat uit tapijten, wandbekleding en textiel. De serie tapijten is afgelopen maand gelanceerd. 

Het textiel biedt voor het Nederlands meubelmerk een kans om het traditionele productieproces opnieuw te bekijken, zoals de leerlooierij en jacquardweefsels. Ook brengt het textiel een hulde aan de natuurlijke wereld, waar de ontwerpers door geïnspireerd raakten.

Het team heeft duizenden originele afbeeldingen en notitieboeken doorzocht van ontdekkingsreizigers op zoek naar beestjes met de meest bijzondere kenmerken of exotische eigenschappen. 
Mede-oprichter en creative director Marcel Wanders van Moooi zegt: "Zoveel van wat er geleefd heeft, is verloren gegaan en kan alleen in onze verbeelding leven. Door ontwerp kan het verleden weer tot leven worden gebracht."

Meer informatie;
MOOOI
Email: info@moooi.com
www.moooi.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven