Nederlands meubelmerk Moooi heeft een eerbetoon gebracht aan de natuurlijke wereld. Op de Salone del Mobile in Milaan werden bezoekers meegevoerd naar vervlogen tijden waar onwaarschijnlijke wezens leefden, als de blozende luipaard, vliegende koraalvissen en baardluipaard. De gevonden tekeningen van onder andere deze dieren dienden als inspiratiebron voor Moooi's nieuwste driedelige collectie. Deze bestaat uit tapijten, wandbekleding en textiel. De serie tapijten is afgelopen maand gelanceerd. 

Het textiel biedt voor het Nederlands meubelmerk een kans om het traditionele productieproces opnieuw te bekijken, zoals de leerlooierij en jacquardweefsels. Ook brengt het textiel een hulde aan de natuurlijke wereld, waar de ontwerpers door geïnspireerd raakten.

Het team heeft duizenden originele afbeeldingen en notitieboeken doorzocht van ontdekkingsreizigers op zoek naar beestjes met de meest bijzondere kenmerken of exotische eigenschappen. 
Mede-oprichter en creative director Marcel Wanders van Moooi zegt: "Zoveel van wat er geleefd heeft, is verloren gegaan en kan alleen in onze verbeelding leven. Door ontwerp kan het verleden weer tot leven worden gebracht."

Meer informatie;
MOOOI
Email: info@moooi.com
www.moooi.com