Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw bedlinnenlabel: SUITE702

In Amsterdam is bedlinnenlabel SUITE702 gestart. Een beddengoedmerk dat modieus en duurzaam beddengoed online aan consumenten verkoopt. 
De initiatiefnemers zijn de Amsterdammers Shirley Muijrers en Olaf Arkauer. Shirley is textieldesigner en docent aan de Design Academy Eindhoven. Olaf was reclamestrateeg maar gooide het roer om en ging weer studeren om ondernemer te worden. 

Het beddengoed is volgens de initiatiefnemers van vijfsterrenkwaliteit. FOTO JAAP VLIEGENTHART

De merknaam SUITE702 is een knipoog naar de beroemde Bed-in van John Lennon en Yoko Ono. In 1969 brachten zij, bij wijze van huwelijksreis, een hele week in bed door, in Suite 702 van het Hilton Hotel in Amsterdam Zuid. De Bed-In van John en Yoko stond in het teken van World Peace. Shirley en Olaf geloven dat " jouw persoonlijke, 100% duurzame Bed Peace alvast een mooie start is. " 

Olaf Arkauer deed een kwalitatief onderzoek onder 142 veertigplus singles, een snel groeiende groep kritische consumenten. Zo leerde hij dat verrassend veel single mannen ’s ochtends hun bed opmaken. “Je bed zegt veel meer over je persoonlijkheid dan je zou denken. Net als met kleding en parfum is ook je bed een manier om een stemming uit te dragen, en dat doe je in eerste instantie voor jezelf. Als je bed er goed, fris en krakerig uitziet ga je liever en sneller naar bed. Je bed gaat het winnen van te lang bankhangen.”

Shirley bedacht de kleurkaart, die negen modieuze unies telt. “We gaan van start met wit, silver grey, nude, brique red, camel, light blue, navy blue, petrol green en khaki gold. Alles kan bij elkaar en door elkaar.” 
Het beddengoed is volgens de twee van vijfsterrenkwaliteit, gemaakt van biologische perkal katoen. De extra dunne katoenen garens zijn extreem dicht op elkaar geweven (300 Thread Count) waardoor de stof heerlijk glad en krakerig aanvoelt. 

Meer informatie:
SUITE702