Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rechter veroordeelt dieven en verkopers van gestolen sanitair van werkgever

Vijf mannen zijn door de Mechelse correctionele rechtbank veroordeeld tot celstraffen met uitstel en werkstraffen. Drie van hen waren betrokken bij diefstallen bij bedrijven in verwarming en sanitair in Mechelen, de twee anderen kochten alles aan een zeer lage prijs aan. Dat meldt Het Nieuwsblad.


Foto ter illustratie. © Sergei Chaiko | Dreamstime.com

Na klachten van benadeelde bedrijven uit Mechelen over diefstallen uit hun magazijnen, werden meerdere werknemers betrapt op het stelen van goederen. De gestolen spullen werden vervolgens verkocht aan R.C. en U.K. tegen een fractie van de normale prijs. De schade wordt geschat op bijna 300.000 euro. Ondanks beweringen dat de kopers geen weet hadden van de diefstallen, oordeelde de rechtbank dat alle betrokkenen schuldig waren. Twee dieven kregen werkstraffen, terwijl een derde een voorwaardelijke celstraf ontving. De kopers kregen elk een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en moeten schadevergoedingen van 10.000 en 20.000 euro betalen aan de benadeelde bedrijven.

Bron: Het Nieuwsblad

Publicatiedatum: