Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oplichter vangt € 225.000 voor lekkende kraan

De loodgietersklus had hooguit vierhonderd euro hoeven kosten, maar de 23-jarige oplichter liet de bejaarde man uit Wassenaar er uiteindelijk ruim twee ton voor betalen. Het 83-jarige slachtoffer wilde de lekkende kraan in de woning van zijn gehandicapte zoon laten vervangen, maar moest tegelijkertijd voor zijn echtgenote met Alzheimer zorgen. Dat meldt De Telegraaf.


Foto ter illustratie. © Kaspars Grinvalds | Dreamstime.com


Een inwoner van Wassenaar viel ten prooi aan een oplichterige loodgieter uit Arnhem, die via een klussite werd gevonden. De loodgieter, Y.Z., beloofde een kraan te bestellen voor de invalide zoon van het slachtoffer, maar leverde nooit. In plaats daarvan bleef hij vragen om meer geld, waarbij het slachtoffer uiteindelijk 225 duizend euro overmaakte uit angst om helemaal geen kraan te krijgen. Y.Z. beweerde later dat hij gedwongen was door onbekenden, maar de officier van justitie en de advocaat van het slachtoffer twijfelen aan zijn verhaal. Ondanks dat Y.Z. de helft van het geld heeft terugbetaald, eist de advocaat van het slachtoffer dat de rest ook wordt teruggegeven. De uitspraak wordt verwacht over twee weken.

Bron: De Telegraaf

Publicatiedatum: