Lampenfabriek trakteert bijna 2000 huishoudens op pakket duurzame LED-lampen

Op de Dag van het Licht en het 5-jarig bestaan van Signify zijn de bewoners in het Philipsdorp in Eindhoven getrakteerd op een pakket van zes duurzame LED-lampen in ruil voor oude halogeen-, gloei- of spaarlampen. Met deze ludieke actie wil Signify bewustwording creëren dat een kleine switch zoals deze een grote impact heeft op het milieu én de portemonnee.



De inruilactie bij 1.970 huishoudens in deze ene wijk alleen al kan een jaarlijkse energiebesparing opleveren van € 139.000, goed voor een vermindering van het elektriciteitsverbruik in Eindhoven van 260.000 kWh en 100 ton CO2-reductie per jaar. Met deze actie stimuleert Signify om geen oude lampen (voorraad) meer te gebruiken. "Het is verspilling om het wel te doen. De meest duurzaamste en goedkoopste energie is tenslotte de energie die je niet meer gebruikt", aldus Signify.

Signify werkt samen met Wecycle voor het recyclen van de oude lampen waar nieuwe grondstoffen van worden gemaakt. Gemiddeld wordt 92% van de materialen teruggewonnen. De energie die het kost om een nieuwe LED-lamp te maken is gemiddeld binnen 300 branduren terugverdiend. Samen maken we zo de wereld een stukje duurzamer.



Meer informatie:
Signify
www.signify.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.