Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
In samenwerking met Signify, geïnspireerd op lagen stof uit de mode

Industrieel ontwerper Basten Leijh lanceert gerecyclede 3D geprinte hanglamp

Vandaag op de Milan Design Week is de nieuwe, duurzame 'Layers' armatuur onthuld. Deze bijzondere 3D geprinte hanglamp is ontworpen door Amsterdams industrieel designer Basten Leijh, in opdracht van Signify (Philips MyCreation). Duurzame herkomst en circulair gebruik van grondstoffen zit in Bleijh zijn ontwerpers-DNA, en vormde een 1-op-1 match met de visie van Signify. Het concept 'Layers' - what's in the name - is geïnspireerd door de gelaagdheid van bloemkelken en stoffen vanuit de mode.


Concept 'Layers' in het Circular Pavillon op de Milan Design Week '24


De duurzame waarden van ontwerpstudio Bleijh en wereldleider in verlichting Signify, hebben de perfecte match gevormd voor het ontwerp van de 'Layers' hanglamp. Waar industrieel ontwerper Basten Leijh altijd kijkt naar de herkomst en eigenschappen van grondstoffen - eis: gerecycled en circulair inzetbaar - , focust Signify zich met haar speciale 3D printtechniek op een duurzame productiemethode. Dat deed een lichtje branden bij de twee specialisten en vormde een samenwerking met een podiumwaardig resultaat.

Gelaagdheid van stoffen
De duurzame hanglamp is ontstaan door inspiratie vanuit de natuur en de mode: de gelaagdheid van bloemkelken en stoffen. Om met behulp van de hi-tech 3D printtechnologie van Signify een natuurlijk uitziende lamp te creëren, zat voor Bleijh de uitdaging. De lijnen die bij deze printtechniek worden gebruikt, heeft de ontwerper omgezet in natuurlijke gelaagdheid.

Met alle ontwerpvrijheid is Basten erin geslaagd een lamp te ontwerpen die zich door de ronde vorm en verschillende lagen aan kan passen binnen elk interieur, én een warme sfeer creëert door een bijzonder lichteffect.

Basten Leijh: ''Ik ben erg trots op deze samenwerking met een wereldmerk als Signify, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Dit maakte het voor mij een no-brainer om samen te werken. Helemaal duurzaam geproduceerd, lokaal en met gerecycled materiaal. Te gek. Ik hoop dat mijn inspiratie - de gelaagdheid van hoe een kledingstuk om een lichaam valt - mooi tot zijn recht komt in deze 3D hanglamp. Het is natuurlijk een kers op de taart dat 'Layers' als eerste mag 'shinen' op een evenement als de Milan Design Week.''

''Het is bijzonder en mooi om te zien hoe Basten aan de slag is gegaan met de opdracht om een 3D armatuur te ontwerpen die niet technisch oogt. Wij waren zo positief verrast. Dit verdient een plek als de Milan Design Week om gepresenteerd te worden. Een ware toevoeging aan onze 3D verlichting collectie,'' aldus Kevin Raaijmakers, commercieel directeur bij Philips MyCreation (verlichtingsmerk van Signify).

Onthulling tussen crème de la crème van de mode
De lamp is vandaag onthuld op de Milan Design Week en bevindt zich nu nog exclusief tussen de crème de la crème van mode en design.

Per eind juni 2024 is de duurzame hanglamp te bestellen; lokaal geproduceerd en geprint per bestelling zodat er geen voorraad ontstaat. Ook op dit vlak wordt er rekening gehouden met de beste productiemethode voor onze planeet.

Meer informatie:
Bleijh Industrial Design Studio
www.bleijh.com


Publicatiedatum: