Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Twilight-lampen volgens de Aerospace lichtgewicht engineering-principes

In de Twilight-serie van Atelier Robotiq wordt de transitie van dag naar nacht en het moment dat zij samenkomen vastgelegd. De vezelkleuren die in transparante lagen verschijnen, geven subtiele hints van roze, blauwe en gele tinten, die de luchten weerspiegelen die tijdens de zonsondergang en schemering ontstaan.

"Spelen met verschillende composities van lijnen, kleuren mengen om nog mooiere luchten te matchen, en tenslotte experimenteren met verschillende maten en vormen die in elkaar overlopen, de mogelijkheden lijken eindeloos. De eerste Twilight-series zijn slechts het begin van een lang spel van variaties dat nog moet komen", aldus Atelier Robotiq.80 gram
De Twilight-lampen zijn ontworpen volgens dezelfde Aerospace lichtgewicht engineering-principes als de eerdere UFO-Fiber Pattern Lamps van Atelier Robotiq. De Twilight-lampen bevatten een minimum aan lijnen die precies genoeg zijn om de vorm weer te geven en vast te houden. Het zoeken naar de grenzen van dit nieuwe kevlar-materiaal resulteerde in een structuur die onvoorstelbaar licht en sterk is. De grootste bubbel met een hoogte van 64 cm en een diameter van 72 cm weegt slechts 80 gram.

Atelier Robotiq
Atelier Robotiq is een Rotterdams ontwerpbureau opgericht door Søren Blomaard en Anne-Lise Heydra. Hun verschillende achtergronden die robotica, lucht- en ruimtevaarttechniek, productontwerp en beeldende kunst combineren, leiden tot verrassende producten. Voor hun Fiber Pattern Lamp-serie experimenteren ze met een Aerospace-vezel wikkel technologie en een industriële robot voor het weven van lichte en open vezelstructuren. De Fiber Pattern Lamps worden vervaardigd in de minifabriek in het centrum van Rotterdam. Het team van Atelier Robotiq houdt ervan om te experimenteren met nieuwe materialen en een productieproces echt te leren kennen, nieuwe dingen te leren en de tijd te nemen om ideeën en ontwerpen te laten groeien en rijpen.

Meer informatie:
Atelier Robotiq
Diergaardesingel 65
3014 AD Rotterdam
+31 103073268
[email protected]
www.atelierrobotiq.com

Publicatiedatum: