Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

LG Electronics neemt meerderheidsbelang in Nederlands smarthome platform

LG Electronics heeft aangekondigd dat het een belang van 80 procent heeft verworven in het Nederlandse bedrijf Athom, de ontwikkelaar van het Homey slim home platform. Binnen drie jaar zal LG de resterende 20 procent overnemen. Hoewel de exacte waarde van de deal niet is bekendgemaakt, wordt deze geschat op ongeveer 85 miljard won ($61 miljoen).De overname stelt LG in staat om Homey's besturingssysteem, connectiviteit en partnerschappen te integreren in zijn eigen producten, wat een verbeterde connectiviteit en functionaliteit voor LG-klanten zal bieden. Athom zal als een onafhankelijk bedrijf blijven opereren onder de huidige merknaam, met de oprichters Stefan Witkamp en Emile Nijssen die aanblijven als leidinggevenden.

Athom, opgericht in 2014, ontwerpt slimme apparaten en software voor thuisautomatisering, en heeft met Homey een gebruiksvriendelijk systeem gecreƫerd dat slimme apparaten integreert. Het bedrijf heeft duizenden gebruikers in Europa en is ook actief in Noord-Amerika, Singapore en Australiƫ. Stefan Witkamp van Athom sprak zijn trots uit over de samenwerking met LG en de gezamenlijke inspanningen om betere slimme thuisoplossingen te bieden.

Meer informatie:
LG Electronics
www.lg.com

Publicatiedatum: