Een zacht en veelzijdig licht kenmerkt de nieuwe Firmamento lampen

De collectie ex-Tr lampen van Firmamento is het resultaat van een eigentijdse herbewerking van de Trude Lamp, ontworpen door Franco Raggi in de jaren negentig. Ze bestaat uit een reeks hanglampen, wandlampen en vloerlampen die gekenmerkt worden door een sobere en functionele elegantie, verder verfijnd door een nauwgezet en precies kleurgebruik.

De LED-lichtbronnen worden zo gebruikt dat het verblindende en soms storende stippeleffect van het licht dat zij produceren wordt geneutraliseerd, niet door het gebruik van schermen of filters, maar integendeel door de bijna onbeperkte vermenigvuldiging van het stippeleffect zelf.

Dit resultaat wordt bereikt door gebruik te maken van een transparant geëxtrudeerd glas dat de effecten van de vier LED-strips die het bevat, vermenigvuldigt. De lamp verschijnt zo als een delicate, speelse, veelzijdige aanwezigheid die een uniek kenmerk vormt van een uiterst essentieel designinstrument. Voor wie een nog zachter licht wenst, biedt het gamma versies in hetzelfde type glas, maar met een gezandstraalde afwerking.

Bron: archiproducts.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven