Tien jaar geleden gestart met een consumentenwebshop

Rechtbank Zutphen verklaart productiebedrijf in verlichting failliet

Rechtbank Zutphen heeft vandaag, woensdag 11 januari, een productiebedrijf op zowel elektrotechnisch als lichttechnisch vlak failliet verklaard. Het gaat in deze om de de firma Bls Lighting B.V. Mr. G.W.M. Janssen is tot curator benoemd.

BLS Lighting was ontstaan vanuit een splitsing met zusterbedrijf Sterk in Led. Harm Blokvoort is in 2013 begonnen met een consumenten webshop voor verlichting. In 2014 kwam er veel vraag van bedrijven, en heeft zich in dat jaar verdiept in de technieken voor aansturing (lichtmanagement), noodverlichting en een omscholing gedaan. In de jaren daarna zijn er merken aangesloten bij het concept van onafhankelijke lichtadvies, directe inkoop en uitsluitend levering door fabrikanten. Doordat Harm met een eigen team zorgde voor acquisitie, lichtontwerp, projectbegeleiding en nazorg hoeft de leverancier alleen de spullen te verzenden. Dat resulteerde in OEM condities bij veel (internationale) leveranciers.

Door deze onafhankelijkheid zag Harm ook kansen in de markt, zoals het universele lichtlijn armatuur. Daar kwamen al snel de problemen met led panelen bij, die bij Chinese import vaak van slechte kwaliteit waren. Met uitval, kromtrekken of bruine vlekken tot gevolg. Met de bestaande relaties in de markt, zowel op elektrotechnisch als lichttechnisch vlak, is BLS Lighting als productie bedrijf in de markt gekomen. Met een duidelijk doel: alle armaturen zijn binnen 3 minuten te monteren.

Bron: BLS Lighting


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven