Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Advertorial

Geef je tuin een make over in 3 stappen

Wanneer is de laatste keer geweest dat jij flink wat aandacht hebt besteed aan jouw tuin? De kans is heel groot dat dit al een paar jaar geleden is. Het is dus tijd voor wat actie! We vertellen je graag hoe jij jouw tuin heel snel een make over kunt geven, zonder dat je maandenlang in een zandbak zit. Voor de lente begint is jouw tuin er weer klaar voor.


Foto ter illustratie © Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime.com

Stap 1: Vervang je schutting
Heb jij een oude schutting staan die al een beetje aan het verrotten is? Logisch, zeker als je al jaren niets aan de schutting hebt gedaan. Een oude schutting die niet meer in zo’n beste staat is kan ervoor zorgen dat jouw hele tuin er qua uitstraling op achteruit gaat. Dit komt omdat het natuurlijk de volledige (of een groot deel) van de omranding is, wat direct op de tuin weerkaatst. Tijd om deze snel te vervangen dus! Klik hier om allerlei soorten schuttingen te bekijken en kies direct jouw nieuwe schutting uit.

Stap 2: Maak een terrasoverkapping
Een andere stap die je kunt zetten naar een gloednieuwe tuin is het plaatsen van een terrasoverkapping. Dit is momenteel ontzettend populair en dat is niet voor niets. Je kunt een terrasoverkapping hout namelijk veel gebruiken in bijna alle seizoenen. Zeker als je deze aan meerdere kanten dicht maakt, waardoor het qua wind en temperatuur ook erg aangenaam is. Plaats deze ergens achter in de tuin of op een plek waar je het langste van de avondzon kunt genieten. Zo kun je na een werkdag heerlijk genieten van het laatste zonnetje met bijvoorbeeld een lekker drankje. Een beter afsluiting van de dag kunnen wij ons niet voorstellen!

Stap 3: Meer groen in de tuin
Tot slot is het belangrijk om meer groen in de tuin te plaatsen. Heb jij in de afgelopen jaren steeds meer stenen toegevoegd aan jouw tuin? Dan heb jij vast regelmatig te maken met overstromingen of in ieder geval een hoop regenwater wat niet goed afgevoerd kan worden. Gooi er extra groen in! Die strakke tuinen met enkel grijze tegels zijn inmiddels toch wel uit de mode en met wat extra groen kun je er een zeer fleurige en vrolijke tuin van maken. Dat is niet alleen goed voor de natuur, maar ook voor je gemoedstoestand!

Publicatiedatum: