Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dit zijn de 7 belangrijkste tuintrends in 2024

Volgens Markdata.nl zien we in Nederland een aantal algemene trends in tuinen. Het betreft de volgende zeven:

1. Natuurlijke tuinen
Mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in het creëren van natuurlijke en ecologisch vriendelijke tuinen, met inheemse planten, bloemen en struiken die lokale biodiversiteit ondersteunen.

2. Eetbare tuinen
Het aanleggen van moestuinen of het integreren van eetbare planten in de tuin is een groeiende trend. Mensen willen weten waar hun voedsel vandaan komt en genieten van het kweken van hun eigen groenten, fruit en kruiden.

3. Verticale tuinen en groene muren
Met name in stedelijke gebieden worden verticale tuinen populairder, zowel voor esthetische doeleinden als om ruimte te besparen en verkoeling te bieden op warme zomerse dagen.

4. Duurzaamheid
Milieuvriendelijke praktijken worden steeds belangrijker. Dit omvat het gebruik van regenwateropvangsystemen, het kiezen van duurzame materialen voor bestrating en meubilair, en het verminderen van het gebruik van chemicaliën.


Een buitenkeuken uit het Steel GEA outdoor programma. FOTO TER ILLUSTRATIE

5. Buitenleven
Tuinen worden steeds meer gezien als uitbreidingen van de leefruimte. Mensen investeren in comfortabele tuinmeubelen, buitenkeukens, vuurplaatsen en verlichting om het hele jaar door van hun buitenruimte te genieten.

6. Onderhoudsarme tuinen
Mensen hebben steeds minder tijd voor tuinieren, dus ontwerpen die weinig onderhoud vergen, zoals grindtuinen, succulenten bedden en kunstgras, winnen aan populariteit.

7. Sfeerverlichting
Het gebruik van buitenverlichting om een sfeervolle ambiance te creëren, vooral tijdens de avonduren, is een groeiende trend. Dit omvat alles van stringlights tot ingebedde LED-verlichting.

Meer informatie:
Van Es Marketing Services
Willem de Clercqstraat 53
7604 AR Almelo
0546 45 66 62
info@marktdata.nl
www.marktdata.nl

Publicatiedatum: