Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Onderzoek Tuinbranche Nederland:

Consumenten geven meer geld uit aan luxere tuinartikelen

'Een van de meest interessante veranderingen sinds of door de pandemie is de stijging van de interesse in de tuinbranche vanuit de Nederlandse consument. Hierdoor is de omzet van de Nederlandse tuinbranche in de afgelopen jaren flink gegroeid. Wat opvallend is, is dat het hierbij juist niet gaat om typische tuinonderdelen zoals planten en bloemen.' Dat meldt RetailTrends.


Een outdoor bank uit de collectie van De Eekhoorn Furniture.

Uit onderzoek van Tuinbranche Nederland blijkt dat consumenten meer geld uitgeven aan luxere tuinartikelen zoals vuurkorven, professionele lichtsnoeren, terrasverwarmingen en buitenkeukens. Vooral lichtsnoeren zijn populair, omdat ze kunnen dienen als tuinverlichting, sfeerverlichting, terrasverlichting en feestverlichting, waardoor ze de tuin snel transformeren tot een gezellige buitenruimte.

Online trends tonen een stijging in het aantal zoekopdrachten naar tuinmeubelen, tuindecoratie en informatie over tuincentra. Deze groei is mogelijk te wijten aan het koude begin van het jaar, waardoor mensen later op zoek gingen naar tuinartikelen. Hoewel het aantal online aankopen in 2023 is afgevlakt, blijft de interesse in tuinartikelen groeien.

Voor 2024 zijn diverse tuintrends te verwachten, waaronder een focus op duurzaamheid, sfeer en groen. Een belangrijk aspect is het creƫren van een gezellige buitenruimte met behulp van professionele lichtsnoeren die multifunctioneel inzetbaar zijn. Duurzaamheid staat ook centraal, met een grotere nadruk op biodiversiteit en milieubewustzijn. Slimme technologische toepassingen, zoals slimme bewateringssystemen en tuinverlichting die op afstand bedienbaar zijn via een app, worden steeds populairder en dragen bij aan een efficiƫnter tuinonderhoud en meer genot van de buitenruimte.

Bron: RetailTrends

Publicatiedatum: