Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dit is de mooiste boerderij in de Achterhoek

De twee jaar geleden opgerichte Boerderijenstichting Achterhoek vraagt vooral aandacht voor boerderijen en het belang van het behoud ervan. De stichting schreef daarom een verkiezing uit om te kijken wat de mooiste boerderij van de Achterhoek is en waar deze staat. Negentien boerderijen meldden zich aan voor de verkiezing. Zaterdag 29 oktober werden de winnaars feestelijk bekend gemaakt. Voor de vakjury hoorde boerderij ‘t Hiddink in Ruurlo op de eerste plaats. Dat meldt Contact Zutphen-Warnsveld.



De boerderij is zorgvuldig verbouwd. Veel oorspronkelijke details zijn gehandhaafd. Het gebint is grotendeels aanwezig en bouwkundig intact. De dakconstructie is bijzonder vanwege eigen sporen (met telmerken) en een zestal extra diagonale scharen. De luiken dragen nog de kleuren van Van Heeckeren.

Op de verbouwing is het riet van het kap in beeld gebleven. De gebinten lijken ouder. In het voorhuis zien we nog de oude schouw, deuren en plafond.



Publicatiedatum: