Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

11e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam

De elfde editie van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) opent op zaterdag 29 juni met een feestelijk programma. Zondag 30 juni is het openingssymposium rondom het thema voor deze editie: 'Nature of Hope', over hoe architectuur het ecologisch evenwicht kan herstellen door biodiversiteit en natuur als vertrekpunt voor een ontwerp te nemen. Beide evenementen vinden plaats in het Nieuwe Instituut in Rotterdam. De tentoonstelling Nature of Hope is vanaf de opening op zaterdag 29 juni tot en met zondag 13 oktober te bezoeken.

Nature of Hope omvat drie hoofdonderdelen. Naast de tentoonstelling in het Nieuwe Instituut is er een uitgebreid publieksprogramma en een groene route door Rotterdam langs de zogenoemde 'Botanical Monuments'.

Het curatorenteam van Nature of Hope, onder leiding van Saskia van Stein (directeur IABR), bestaat uit: Janna Bystrykh (architect en onderzoeker), Catherine Koekoek (architect-onderzoeker en filosoof), Alina Paias (ruimtelijk ontwerper en onderzoeker), Hani Salih (onderzoeker en schrijver) en Noortje Weenink (ontwerper en schrijver).


'Energies of Repair' tijdens de 10 editie van Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam. Foto: Jacqueline Fuijkschot.

Nature of Hope
In de context van de klimaatcrisis en de uitputting van natuurlijke hulpbronnen, zoekt de architectuur antwoord op de vraag: hoe kunnen we bouwen met respect voor onze natuurlijke omgeving? Nature of Hope richt zich op manieren waarop ruimtelijk ontwerp kan bijdragen aan behoud van natuur en biodiversiteit, herstel van ecologisch evenwicht en maatschappelijke verbetering. Voorbeelden hiervan bestaan al over de hele wereld en bieden hoop voor nieuwe manieren van denken en handelen in de architectuur.

Van 29 juni tot en met 13 oktober toont de IABR met Nature of Hope de hoopgevende trends aan zowel het geïnteresseerde publiek als mensen uit het vakgebied van landschapsontwerp, architectuur en stedenbouw, met toonaangevende voorbeelden uit de ontwerppraktijk: van succesvolle lokale initiatieven en innovatieve bouwwerken tot ecologische werkmethoden en materialen. Zo brengt Nature of Hope de ingrediënten samen voor transformatie van het huidige systeem van de architectuur tot een waarbij het natuurlijke ecosysteem leidend is.

Meer informatie:
Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam
www.iabr.nl

Publicatiedatum: