Occhio slaat nieuwe weg in

Met de serie Mito gioia tafel- en leesarmaturen is Occhio een nieuwe weg in geslagen. "Het innoverende design zorgt ervoor dat de armaturen soepel kunnen bewegen en dat het licht eenvoudige te sturen is - een magische ervaring", meldt de verlichtingsproducent in een persbericht.


Mito gioia equilibrio.

Italiaans voor balans
Occhio heeft zijn nieuwe Mito gioia-armatuurserie equilibrio genoemd, Italiaans voor 'balans'. Gioia equilibrio is een sculptuur die is gemaakt om bureaus en tafels thuis of in luxe kantoren te verrijken. Het sculpturale ontwerp spreekt voor zich: elke nieuwe positie verrijkt een eindeloze reeks spannende vormen.

De verfijnde materialen en kenmerkende vormen van de armatuur is een onmiskenbaar onderdeel van de succesvolle Mito-serie. De kop van gioia equilibrio is volledig vrij om te bewegen zonder beperking. Maar daar houdt de flexibiliteit niet op: de hele armatuur kan in elke richting worden gedraaid en vrij naar boven en naar beneden worden bewogen. Dankzij de twee in elkaar grijpende armen van de armatuur en de asymmetrische lichtopbrengst met een straal tot 180 centimeter schijnt het licht altijd precies daar waar het nodig is. Door de hoogte van de armatuur aan te passen, kan men licht creëren dat dichtbij en gefocust is of juist ver weg en vervaagd. Dit armatuur is een mechanisch meesterwerk. Het complexe mechanisme achter deze intrigerende dynamiek blijft verborgen: er zijn geen schroeven en geen kabels zichtbaar.

Fascinerende innovaties voor een perfecte lichtbeleving
Een simpele handbeweging aan de kop van de armatuur is alles wat je nodig hebt om het krachtige licht van Mito gioia intuïtief in of uit te schakelen of om het licht naar boven of beneden te richten. Één gebaar is alles wat nodig is om de lichtkleur aan te passen, van een warme kleurtemperatuur tot een koel, stimulerend licht om te werken. Met de functie ‘focus light’ kun je het licht van Mito gioia op een bepaald gebied richten, ideaal om 's avonds ontspannen te lezen of te werken. Dankzij de bluetooth-bedieningsfunctie ‘Occhio air’ kan het armatuur per app bediend worden en op elk moment verlichtingsscènes in de kamer integreren.


Mito gioia lettura                               Mito gioia tavolo

Mito gioia equilibrio
Mito gioia equilibrio maakt een duidelijk statement als iconische lichtsculptuur in een breed scala aan settingen. Het staat prachtig op een groot bureau, maar ook op een balie of dressoir. Twee extra modellen vullen de Mito gioia-serie aan: de gioia tavolo, uitgerust met één gekoppelde arm, is perfect voor kleinere bureaus en tafels. De gioia lettura, het vloermodel, biedt dezelfde aantrekkelijke eigenschappen voor in een woonkamer.

Mito gioia lettura - de magie van verandering
Een andere noviteit binnen het Mito gioia programma is de nieuwe Mito gioia lettura. Deze sculpturale verschijning heeft bijna magische functies voor unieke lichtscenario's. Fascinerende mobiliteit, gecombineerd met krachtig up- en downlight, asymmetrisch focuslicht en 'color tune', intuïtief bestuurbaar via een handbeweging: met Mito gioia lettura worden mensen de lichtontwerpers van hun woonruimte.

De nieuwe vloer- en leeslamp Mito gioia lettura biedt ongekende verlichtingsmogelijkheden. Voor een complete ruimte en als leeslamp, als kinetische designsculptuur of als krachtig lichtinstrument. Zijn sculpturale vormgeving spreekt voor zich, de karakteristieke ring met edele materialen en de karakteristieke "cut" is onmiskenbaar onderdeel van de iconische Mito serie. De ringvormige kop 'danst' echt op de voet. De arm kan ook vrij in elke richting worden bewogen en de hoogte kan eenvoudig worden gewijzigd dankzij een onzichtbaar mechanisme. Zo is het licht altijd precies daar waar het nodig is.

Het plezier van omgaan met licht
Het krachtige licht van de Mito gioia lettura wordt intuïtief geschakeld, gedimd of gericht van onder naar boven met een simpele handbeweging direct op de armatuur. De lichtkleur kan ook op dezelfde intuititive wijze worden aangepast - van een warme kleurtemperatuur vergelijkbaar met die van een gloeilamp tot een stimulerend, koel licht om te werken of te lezen. Met de "focus light"-functie kan het licht van Mito gioia lettura op een specifiek gebied worden geconcentreerd - ideaal om 's avonds ontspannen te lezen of te werken. Dankzij de standaard Occhio air bluetooth-besturing kan hij via app worden bediend en zo worden geïntegreerd in lichtscènes in de kamer.

Meer informatie:
Occhio
www.occhio.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven