Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Advertorial

Creeer een veilige tuin voor je kinderen

Een van de leukste dingen om te doen voor je kinderen is lekker buiten spelen. Het is goed voor de gezondheid om veel buiten te zijn en in beweging te zijn. Om je kinderen veilig buiten te kunnen laten spelen, kun je aanpassingen doen in je tuin die daarbij helpen. In deze blog lees je wat je eraan kunt doen om een veilige tuin te creëren voor je kinderen.

Creëer ruimte
Om te beginnen is het belangrijk om ruime doorgangen te creëren in de tuin zodat de kinderen makkelijk kunnen rennen en fietsen zonder obstakels. Een van die obstakels zou bijvoorbeeld een vijver kunnen zijn. Water is het eerste wat je weg zal moeten halen wanneer de kinderen in de tuin gaan spelen. Dit is namelijk niet kindvriendelijk en kan erg gevaarlijk zijn voor kinderen, zelfs in heel ondiep water. Mocht je toch graag water hebben in je tuin, zorg dan voor een rooster over het water of een hek eromheen waar ze niet overheen komen. Een goede optie om veel speelruimte te creëren kan je het beste een stuk gazon in je tuin leggen. Gras is namelijk de perfecte ondergrond om op te spelen omdat het zacht is. Om je tuin zo ruim mogelijk in te richten, kun je het beste een hovenier inschakelen die je helpt bij het ontwerpen en inrichten van je tuin.

Extra tips
Om de tuin nog veiliger te maken is het belangrijk om goed om te letten waar ze allemaal bij kunnen. Denk hierbij aan losse steentjes die ze in hun mond kunnen stoppen dat is natuurlijk niet kindvriendelijk. Het kleine grind kan je dan het beste vervangen door grote stenen of gras. Zorg er daarnaast voor dat er geen spullen rondslingeren zoals gereedschap of giftige planten. Laat je goed informeren over de planten in je tuin zodat je weet welke niet geschikt zijn voor een kindvriendelijke tuin. Tot slot is het van belang dat er genoeg schaduw in de tuin is. Kinderen verbranden namelijk veel sneller en verbranden is natuurlijk niet wat we willen. Dit kun je het beste doen door een overkapping te plaatsen aan je huis of tuinhuis. 

Kortom, zorg dat er genoeg speelruimte is voor de kinderen zonder obstakels waar ze de kans hebben om over te vallen. Zorg daarnaast voor voldoende schaduw in de tuin zodat ze fijn beschut kunnen spelen.

Publicatiedatum: