Flinke brand treft groothandel en verlichtingsspecialist

"We zijn enorm gemotiveerd om ons bedrijf weer zo snel mogelijk operationeel te krijgen"

Gisterochtend, woensdag 14 juli om 5.40 uur werd door de machinist van een passerende trein een melding gedaan van rookontwikkeling bij een bedrijfspand in Weert. Al snel werd duidelijk dat het om een flinke brand ging, waardoor er snel stevig werd opgeschaald door de brandweer. Verschillende korpsen uit de omgeving werden opgetrommeld om hulp te bieden. 

 


Vijf uur na de ontdekking van de brand werd het sein brand meester gegeven. FOTO SCREENSHOT WEERT DE GEKSTE

Eenmaal aangekomen bleek er brand te zijn bij Utilicht The Light Club, een verlichtingsspecialist die vooral actief is binnen de hospitalitybranche. "Omdat het geen uitslaande brand was en de rookontwikkeling en de hitte binnen te hevig waren geworden, heeft de brandweer besloten om de brand gecontroleerd te smoren. Om 10.45 uur werd gelukkig het sein brand meester gegeven", laat een woordvoerder van Utilicht The Light Club weten.

"Ondanks het feit dat ons pand zwaar beschadigd is en de verslagenheid groot is bij personeel en directie, zijn we tegelijkertijd ook enorm gemotiveerd en vastbesloten om ons mooie bedrijf weer zo snel mogelijk operationeel te krijgen. Daar zullen we snel weer een update over geven. Samen met klanten, leveranciers, partners en collega’s gaan wij hier sterker uitkomen; daar zijn we van overtuigd!"

Bij de brand vielen geen slachtoffers, maar het pand is ernstig beschadigd en er kan voorlopig niet gewerkt worden.

"Vandaag (donderdag 15 juli, red.) kunnen we waarschijnlijk al meer vertellen over de plannen die er nu al zijn om ons mooie bedrijf weer snel operationeel te krijgen. We zijn heel erg gemotiveerd om de draad snel weer op te pakken en zullen er alles aan doen om iedereen weer zo snel mogelijk te kunnen helpen. We willen iedereen erg bedanken voor de steun die we al ontvingen uit alle mogelijke hoeken."

Utilicht The Light Club, opgericht in 1986, adviseert en ontwikkelt lichtplannen voor de meest uiteenlopende projecten en opdrachtgevers, van particulieren tot horeca, retail en grote utiliteitsprojecten. Op bovenstaande foto is het restaurant te zien van het Van der Valk hotel in Tilburg. Utilicht verzorgde daar het complete lichtplan.

Weert de Gekste maakt het volgende videoverslag:


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven