Toppoint introduceert nieuwe kleuren screendoek in lamellen, rolgordijnen en vouwgordijnen

Toppoint, producent van raamdecoratie, introduceert een aantal nieuwe kleuren voor het Toppoint-Screendoek, waarvan de zonweringscollectie gemaakt is. Het screendoek kan verwerkt worden tot lamellen, vouw- en rolgordijnen. Sinds kort is de collectie te verkrijgen in kopertinten, zoals brons en zilver, en in de basiskleuren antraciet, wit en naturel.

Bernard Klatte: "Velours, de combinatie met kopertinten. Het is niet meer weg te denken in het interieur. De Gordijn-, Versus- en Vouwgordijnencollectie is al twee jaar beschikbaar in koperkleuren en die bleken al snel erg populair te zijn. Vandaar dat het hoog tijd werd ook de harde raamdecoratie in deze tinten te ontwikkelen."


Combinatie van kopertinten en interieur.

Screendoek
Screendoek is een geweven doek vervaardigd van glasvezel- of polyesterdraad die voorzien is van een pvc-coating. Het sterke materiaal is zowel als zon- en warmtewerend, maar ook vlamvertragend, onderhoudsvriendelijk, schimmelwerend. Bovendien is het eenvoudig te reinigen.

Velen zullen het materiaal wel kennen, van de vlakke zonwerende doeken die vaak voor de ramen hangen bij bijvoorbeeld scholen of ziekenhuizen. Toch is Toppoint een van de weinige bedrijven die dit materiaal gebruikt voor interieurproducten. "Bijna niet een van onze concullega's heeft een eigen screendoek ontwikkeld waarvan ze daadwerkelijk zelf rolgordijnen, lamellen of vouwgordijnen van laat snijden." Er is gekozen voor dit materiaal, omdat het licht gefilterd wordt en de kleurschakeringen een chique gloed geven.Twee lagen
Bij Toppoint wordt er gekeken naar de 'twee lagen' van een raam. Bernard legt aan de hand van een voorbeeld uit wat hier mee bedoeld wordt: "Als jij overdag privacy wilt hebben, maar je wil wel naar buiten kunnen kijken, dan hang je bijvoorbeeld een screendoek op. Alleen op het moment dat de zon ondergaat en jij hebt binnen het licht aanstaan, dan sta je vol ‘in the picture'. Daarom zijn deze twee lagen zo belangrijk en focussen wij ons hierop."

Volgens Bernard moeten de verschillende lagen elkaar aanvullen. "Als je bijvoorbeeld gordijnen in velours hebt hangen, koper of brons accenten in je interieur hebt,  hoe mooi het als je daar een vleugje brons al rol- of vouwgordijn bij kan hangen. We willen dat deze twee lagen bij elkaar aansluiten."Het doel
De producten van Toppoint moeten voldoen aan twee eisen: het product moet functioneel en interieurtechnisch 'top' zijn. "De dealer moet onderscheidend kunnen zijn in deze markt", geeft Bernard aan. "Als consument aangeeft dat hij een rolgordijn wil hebben, dan zit daar altijd een reden achter. Over deze latente behoeftes proberen we na te denken en vervolgens raamoplossingen voor te ontwerpen."

Toppoint is onderdeel van Seppl bv, een internationaal opererend bedrijf met meerdere vestigingen in Nederland, Tsjechië en Portugal. Dagelijks werken er ruim 450 medewerkers voor de organisatie. 

Meer informatie:
Toppoint
(088) 91 99 80
www.toppoint.eu
contact@toppoint.eu


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven