Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gravity Chandelier herontdekt kroonluchters

Moooi introduceert de Gravity Chandelier, ontworpen door Paul Cocksedge. De lamp herontdekt de kroonluchters uit het verleden. De Gravity Chandelier zal beschikbaar zijn in twee versies na zijn wereldwijde feest lancering op 29 juni 2021.



Robin Bevers, CEO Moooi: “Moooi en Paul Cocksedge gaan ver terug. We houden van hem als een vriend, we zijn enthousiast om te werken met zo een inventieve en interdisciplinair ontwerper als Paul. Zijn Gravity Chandelier is daar het bewijs van en we kunnen niet wachten om dit stuk aan de wereld te laten zien."



Zoektocht naar materiaal
Het vinden van het perfecte materiaal kostte Moooi en ontwerper Paul Cocksedge een heel jaar. Een breed scala aan stoffen en koorden werden getest. De geperste glazen bekers aan het einde van elke arm zijn een elegant en functioneel onderdeel van de Gravity Chandelier.
Het persglas zorgt voor een uitvergroot sprankelend effect. De bedrading, bevestigd op de glazen bekers, houdt de armen flexibel.



Paul Cocksedge
De afgelopen tien jaar is Paul Cocksedge druk in de weer geweest met innovatieve designs. Het werk van de Britse ontwerper omvat designproducten, architecturale projecten en sculpturen. Hij studeerde onder Ron Arad aan het Royal College of Art. Slechts twee jaar na zijn afstuderen werd Cocksedge genomineerd voor Designer of the Jaar van het Design Museum in Londen in 2004.

Meer informatie:
Moooi
www.moooi.com

Publicatiedatum: