Belgisch project maakt indruk in Shanghai

Samen met vijf andere Belgische designmerken, opende Kreon een aantal maanden geleden de Belgian House in Shanghai. De 800m² multifunctionele ruimte in de levendige Franse Concessiebuurt is allesbehalve een klassieke showroom. De bezoeker geniet er van een een 100% Belgisch kader: van het interieur tot het Vedett biertapsysteem en het dakterras. De gebundelde krachten van verschillende Belgische merken maken een indruk in de Chinese miljoenenstad. 

Volgens Kreon is een dynamische showroom met verschillende merken de sleutel tot succes om architecten en designers in de toekomst te blijven aantrekken.Samenwerking Belgische merken
De Belgian House bundelt de krachten van Belgische Kreon, PR interior, Renson, Decospaon, Royal Botania en Reynaers. PR Interior, een Waregems meubelbedrijf, nam het initiatief voor deze gedeelde showroom en vond een toplocatie in het centrum van Shanghai.

Bram Dingenen, sales manager Kreon voor China: “Kreon is al sinds 2014 actief in China. Als ‘kleine’ Belgen is het niet altijd eenvoudig om indruk te maken in de gigantische Chinese markt. We geloofden onmiddellijk in dit concept en sloten onze eigen showroom in Shanghai om mee te investeren in dit gezamenlijke project."Architectenbureau Raams Architecture Studio stond in voor het ontwerp van de showroom en de kantoren en maakte er een samenhorend geheel van. Het resultaat is een uniek ontwerp in een levendige buurt vol historisch erfgoed, dat in eerste instantie vooral architecten, designers en projectontwikkelaars moet bekoren.

“Als Belgen onder elkaar voelt het aan als een familiale, vriendschappelijke samenwerking. Dat Belgische karakter, samen met kwaliteit en highend design verbindt ons met elkaar”, aldus Bram Dingenen.Belgian House
De showroom bestaat uit twee verdiepingen waarvan het gelijkvloers met de aangrenzende tuin dienst doet als showroom om professionals te ontmoeten en events te organiseren. Op de eerste verdieping zijn er vier aparte kantoorruimtes, waar Kreon, PR Interior, Decospan en Renson hun intrek in namen. De showroom reproduceert de look&feel van een luxueze loft waarin de producten van alle partners harmonieus opgaan in het geheel. Het materiaal van het interieur en de producten zijn de sleutel tot het creatieve proces van het volledige gebouw.

“De houten vloeren, muren en kasten tonen alle aspecten en toepassingen van houtfineer. De aangebouwde eetkamer is een afgesloten ruimte met balkenplafond voor vergaderingen, dat doet denken aan het typische Belgische aanbouwhuis”, aldus German Roig van Raams Architecture Studio.

Dynamische showroom
“We willen geen statische ruimte creëren. Daarom wisselen we vaak de collecties af en staat de deur vandaag ook open voor nieuwe partners, die op hun beurt voor een nieuwe wind zorgen en er een levendig gebouw van maken. De Belgian House kan voor Belgische bedrijven uit de sector zo een uniek platform bieden om de Chinese markt te verkennen”, zegt Bram Dingenen.

Meer informatie:
Kreon
www.kreon.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven