Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Spoinq sluit zich aan bij duurzaam platform The Substitute

"Op deze manier proberen we meer ontwerpers en architecten aan te spreken"

"Wij zijn trots op ons merk en hoe wij het productie proces voor elkaar hebben", begint Bob Valckx, salesmanager van duurzaam meubelmerk Spoinq. “Alle meubels die ontworpen en geproduceerd worden door Spoinq voldoen aan de vaste set waarden van het bedrijf: goed ontwerp, hoogwaardige kwaliteit en herbruikbaarheid van de materialen.”



"Dit is een van de redenen dat we ons hebben aangesloten bij platform The Substitute. Op het platform staan duurzame merken uit de interieur- en verbouwbranche. Hun doel is om consumenten en de branche bewust te maken van de negatieve gevolgen van fast furniture."

Al eerder wilde Spoinq zich aansluiten bij een duurzaam platform, maar hiervoor was externe certificering nodig. Dit is lastig kiezen, omdat er diverse wijze van certificering zijn en ieder continent verschillende methodes en visies hanteert. "Wij zijn op het duurzame pad maar nog niet 100% duurzaam, dus een onderzoek om een keurmerk te krijgen is een lastige zoektocht. Wij zien dat meerdere fabrikanten met dit vraagstuk worstelen."

The Substitute hanteert een eigen filosofie dat je als fabrikant eerlijk moet zijn over wat je al wel doet en wat nog niet. Dat sluit enorm aan bij onze eigen werkwijze; eerlijk en transparant. Bij The Substitute is geen dure analyse of keurmerk nodig. Zij vragen de merken om transparant te zijn over wat wel en nog niet duurzaam is waardoor het ook voor kleine merken en organisations in transition mogelijk is om zich met de duurzame collectie aan te sluiten.

Lokaal
Spoinq produceert al haar producten in Nederland. "Wij vinden het belangrijk om lokaal te produceren. Dit laat een kleinere ecologische voetdruk achter dan wanneer een product uit het Oosten komt. We zijn hier ook trots op. Klanten waarderen dit ook steeds meer in ons als merk. En met het nieuwe platform kunnen we duurzaamheid samen met andere Nederlandse merken benadrukken. Op deze manier proberen we meer ontwerpers en architecten aan te spreken." Daarnaast wordt er ook kennis gedeeld in het netwerk. Hierdoor kunnen de verschillende bedrijven de duurzaamheid versnellen.



Spoinq
"Tien jaar geleden hebben Chris en Angela Spoinq opgericht. Daarvoor zaten zij ook al in de branche echter importeerde ze toen alles uit het buitenland. Ze liepen tegen verschillende problemen aan en kwamen er achter dat produceren in Nederland veel voordelen met zich mee zou brengen. Het meubelmerk was geboren. Ze zijn zich vooral gaan richten op de projectmark, dit met de Spoinq stoel. Deze is overigens nog steeds in trek bij veel klanten", vertelt een enthousiaste Bob. "We merken nu dat de consument ook steeds vaker naar ons toe komt. Zij waarderen de lokale productie ook extra. Naast de duurzame productie is er ook een terugnameconcept en werkt het bedrijf met duurzame stoffen."

In Waspik zit het meubelmerk met een ruime showroom in een oude schoenenfabriek. "Hier kunnen (zakelijke) klanten onze gehele collectie bekijken. Of het nu voor een restaurant, kantoor of woonruimte is, bij ons is er voor iedere ruimte wat."

Meer informatie:
Spoinq
www.spoinq.nl