Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ethimo presenteert drie outdoormodellen die geïnspireerd zijn op stoffen uit de hooglanden

Ethimo presenteert Kilt, Ribot en Swing. Kilt, een loungestoel waarvan de geweven zitting en leuning werden geïnspireerd op de stoffen die trotse hooglanders om hun middel dragen, werd voor Ethimo ontworpen door Marcello Ziliani. Het ontwerp is nu leverbaar in twee nieuwe uitvoeringen, waarmee aan buitenruimtes een karaktervol en kleurrijk element kan worden toegevoegd.

De Kilt-leunstoel combineert elegantie met een natuurlijke uitstraling. De frames van zowel de eettafel-  als loungestoel zijn vervaardigd van FSC-gecertificeerd teakhout en afgewerkt met natuurlijk touw in nieuwe, levendige kleuren, waarvoor de warme tinten van Mediterrane bloemen en planten de inspiratiebron vormden.

Het dichte vlechtwerk in olijfgroen en wijnrood creëert een aangename, uitnodigede sfeer en laat het unieke ontwerp van Kilt perfect tot zijn recht komen.

De ongedwongen sierlijkheid en robuustheid, het comfort en de ergonomische kenmerken van de Kilt-collectie zijn een verrijking voor iedere buitenruimte.

De Ribot-collectie, die voor Ethimo werd ontworpen door Marc Sadler, omvat naast eettafelstoelen, loungefauteuils, voetenbanken, een lage en uittrekbare tafel, nu ook een hoge kruk met rugleuning.

De nieuwe kruk van Ribot heeft hetzelfde soliede en eigentijds minimalistische ontwerp als de overige stoelen uit deze collectie, die zich kenmerken door de subtiel hellende belijning. De kruk is echter voorzien van een nieuw praktisch en fraai detail: een roestvrij stalen stang die dienst doet als comfortabele voetensteun.

Ribot is in twee hoogtes leverbaar (82 en 92cm). De hogere versie is een echte barkruk, terwijl de iets lagere uitvoering zeer geschikt is voor gebruik in combinatie met tafels, keukeneilanden buiten of in ruimtes met een eetbar.

De Ribot-kruk maakt van gezellig samenzijn een nieuwe comfortabele beleving. 

Swing, de lounge- en eetkamercollectie die door Patrick Norguet voor Ethimo werd ontworpen, is uitgebreid met twee ronde voetenbanken, waarmee extra zitplaatsen kunnen worden gecreëerd in buitenruimtes.

Deze originele voetenbanken bieden dezelfde kwaliteit, elegantie en comfort als de rest van de teakhouten collectie en ademen ook dezelfde, herkenbare architecturale sfeer. De voetenbanken kunnen worden gecombineerd met de Swing-banken en loungestoelen en zijn geschikt als alternatief voor traditionele tuinmeubelen.

Het onderstel van Swing is vervaardigd van teak (natuurlijk of geolied) en aluminium (zwart of wit). De voetenbanken zijn verkrijgbaar in drie diameters (140, 60 en 40cm) en twee hoogtes (38 of 46cm).

De zachte bekleding, gemaakt van hoogwaardig materiaal dat bestand is tegen weersinvloeden en slijtage, is verkrijgbaar in Nature Grey, Chess, Green Sardinia en Blu INK.

Meer informatie:
Ethimo
www.ethimo.com 

Publicatiedatum: