Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duell, Trapz & Nude: Winnaars op de muur

Modular L.I. schudt begin 2021 het kaartspel waarin design en architectuur elkaar telkens overtreffen en trekt meteen de hoogste kaart met haar nieuwste kleurrange van de bekende wandarmaturen Duell, Trapz & Nude. Die blijven vertrouwd elegant, verfijnd en architecturaal hoogstaand, maar krijgen een uitgesproken look & feel door rijke kleuren – Champagne, Bronze, Silver Bronze en Black – in een geanodiseerde afwerking. 



Anodisatie is de trend

Modular L.I. goochelde al eerder met strakke, op geometrische figuren gebaseerde designs in een eerdere uitvoering, maar heeft nu een winnaar te pakken met haar nieuwste geanodiseerde modellen. De Duell, Trapz en Nude krijgen met nieuwe kleuren en geborstelde geanodiseerde afwerking een on trend karakter. Anodisatie toont de zuiverheid en de zichtbare structuren van het materiaal, zoals borstellijnen of een fijne korrel. Die geven het product meer diepte en een stijlvol karakter.

Duell & Trapz: De symbiose tussen binnen- en buitenkant
Met hun indirecte verlichting en subtiele schaduweffecten zijn wandarmaturen ontegensprekelijk sfeermakers. Daar draagt bij de armaturen Duell en Trapz de binnenkant meer dan ooit aan bij. Beide modellen hebben net als de buitenkant een geanodiseerde binnenkant. Anodised Black komt met een Champagne, Black of Aluminium binnenkant, net als de Anodised Bronze. De Anodised Silver Bronze en Anodised Champagne kiezen voor een Champagne of Black binnenkant.



Twee dezelfde modellen, denk je? De kaarten voor Duell en Trapz liggen wel degelijk anders. Met zijn vloeiende rondingen geeft Duell elke ruimte een fijne toets. Als wandarmatuur creëert Duell een zachte waaier aan licht op de muren, zowel naar boven als naar beneden. Door de dubbelwandige behuizing kan je spelen met de kleur, waardoor je een authentieker gevoel in de ruimte brengt. Duell heeft een gereserveerde uitstraling en laat subtiel in haar kaarten kijken.

Dit in tegenstelling tot Trapz. Die kent geen pokerface, maar toont meteen haar ware aard. Het organische ontwerp – geïnspireerd op een trapezium – heeft een uitgesproken karakter. De afgeplatte cilinder van de Trapz is afgewerkt met twee schuine openingen, waardoor de binnenkant van de armatuur goed zichtbaar is en tegelijk een ongewoon clair-obscur effect creëert.

Nude: Royal flush
Nude staat niet voor een verloren spelletje poker, maar voor een gestripte essentie van een armatuur. Nude komt zowel van binnen als van buiten in eenzelfde geanodiseerde kleur (Champagne, Black, Silver Bronze of Bronze) om het geheel zo sober mogelijk te houden. Nude is een cilindervormig wandarmatuur die met haar zuivere geometrische vorm ideaal is om architecturale kenmerken in je interieur te accentueren. De lichtbron is zo ver in de slanke cilinder verzonken, dat ze praktisch onzichtbaar is. De wandversie is verkrijgbaar als downlight of uplight (korter model), of met zowel up- als downlight (langer model).

Meer informatie:
Modular Lighting 
www.supermodular.com

Publicatiedatum: