Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Veluwse fabrikant definitief in handen van concurrent Hunter Douglas

'Gelderse fabrikant B&C International leed in 2019 een nettoverlies van € 1,1 miljoen'

Afgelopen vrijdag bracht Wonen360 het nieuws dat SIWF Holdings en de Gelderse fabrikant B&C International op korte termijn fuseren. Het Financieele Dagblad wijde er dinsdag een groot artikel aan. Redacteur Tjabel Daling weet te melden dat het Nunspeetse familiebedrijf, eigendom van de Epese ondernemer Henk van den Berg (72), een jaaromzet heeft van € 120 miljoen. Het bedrijf is verkocht aan de Amerikaanse branchegenoot Springs Window Fashions die een tien keer hogere omzet heeft (zo rond de $1 miljard) en achtduizend werknemers in dienst heeft.

'Op het gebied van raambekleding is Springs de wereldwijde nummer twee, ruimschoots achter de Nederlandse marktleider en raambekledingsgigant Hunter Douglas', aldus het FD. De krant meldt verder dat 'B&C naar eigen zeggen een sterke positie heeft bij woninginrichters, zonweringspeciaalzaken en doe-het-zelfketens. Van de zevenhonderd medewerkers werken er iets meer dan driehonderd in Nederland. De onderneming verkoopt raamdecoratie onder het eigen merk en via private labels.'

Opvallend is dat de Gelderse onderneming in 2019 een negatief eigen vermogen had. 'Het leed toen, onder meer vanwege enkele eenmalige posten, een nettoverlies van € 1,1 miljoen. Het afgelopen jaar kampte het Veluwse concern met de gevolgen van corona. Door winkelsluitingen in voor B&C belangrijke landen (Spanje, Italië en Frankrijk) vielen grote volumes weg. Desondanks wist de onderneming een gezond nettoresultaat te realiseren, die erop wijst dat ook de jaren voor 2019 winstgevend waren', concludeert het FD.

Lees hier het complete artikel.