Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Moederbedrijf Flexa en Sikkens ziet winst stijgen

Het afgelopen kwartaal heeft AkzoNobel haar winst zien stijgen. De nettowinst kwam uit op 181 miljoen euro, tegenover 94 miljoen euro in dezelfde periode een jaar geleden. De omzet lag iets lager op ruim 2,6 miljard euro. Het bedrijf profiteerde van kostenbesparingen en lagere grondstofkosten.

Toch kreeg het bedrijf klappen op de beurs. Aandeelhouders maakten zich zorgen om een claim van 2,5 miljard Australische dollar in Australiƫ wegens schade aan coating op een pijpleiding, die momenteel voor de rechter wordt behandeld.


Greenhouse-kleuren van Flexa, een van AkzoNobel's merken.

Tevens kondigt de verf- en coatingfabrikant aan dat het in juni bekend zal maken welke fabrieken het zal sluiten als onderdeel van een herstructureringsprogramma. CEO Greg Poux-Guillaume, die in november 2022 aantrad, benadrukt de noodzaak van efficiƫntieverbeteringen. De herstructureringsmaatregelen zijn gericht op het consolideren van verschillende bedrijfsonderdelen, waarbij efficiƫntere leveringen al gunstige resultaten hebben opgeleverd.

Meer informatie:
Akzo Nobel
www.akzonobel.com

Publicatiedatum: