Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Vlaanderen wil draaischijf worden voor textielrecycling in Europa’

Op dinsdagochtend 23 april gaf de Vlaamse minister-president Jan Jambon (N-VA) het startschot voor een driedaagse handelsmissie naar Frankrijk. Samen met Flanders Investment & Trade en vertegenwoordigers van verschillende sectoren, waaronder textiel en hout (Fedustria), voeding (Fevia Vlaanderen), IT en technologie (Agoria), en chemie en geneeskunde (Essencia), zal Jambon kenniscentra bezoeken in Lyon, Parijs en Rijsel. Tijdens de ochtend stond de textielfederatie Fedustria in de schijnwerpers.


Karla Basselier, CEO van Fedustria.

Fedustria, de vereniging voor technisch textiel en hout- en meubelproductie, staat voor grote uitdagingen. Dat hangt samen met Europese regelgeving. De Europese Commissie wil dat in 2030 de helft van het textiel bestaat uit gebruikt textiel. "Dat wordt een uitdaging", zegt Karla Basselier, de CEO van Fedustria. "Onze sector dacht tot nu lineair. Een textielproducent maakte iets en keek niet naar waar dat product uiteindelijk terecht kwam. Nu moeten we rekening houden met gerecycleerd materiaal. We moeten circulair leren denken. Vlaanderen wil een draaischijf worden voor de recyclage van textiel in Europa."

Bron: Trends

Publicatiedatum: