Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Francesca Müller combineert twee culturen en tegenstellingen:

'Creativiteit van mijn Italiaanse kant en de ordelijkheid van mijn Duitse kant'

Francesca Müller combineert twee culturen en tegenstellingen. De creativiteit van haar Italiaanse kant en de ordelijkheid van haar Duitse kant. Beide talen spreekt ze vloeiend. Onlangs ging ze een samenwerking aan met MONDiLAB. De resultaten hiervan werden getoond bij Masterly - The Dutch in Milano, tijdens de Milano Design Week 2024. Tevens werkt de ontwerpster samen met YO2 Design aan een jaarlijkse collectie behang en tapijten.


Francesca Müller.

Kernelementen

Francesca's studio voor textiel- en patroonontwerp, gevestigd in Amsterdam, is gespecialiseerd in het ontwikkelen van unieke oppervlakken voor zachte en harde afwerkingen, waaronder tapijten, behang, textiel en keramische tegels. Twee elementen kenmerken haar werk: "Enerzijds ben ik gefascineerd door de mogelijkheden, eigenschappen en beperkingen van elk materiaal waarmee ik werkt. Ten tweede wil ik een verhaal vertellen over de tegenstellingen die we dagelijks tegenkomen", aldus Francesca.Gevarieerde loopbaan
Francesca begon als grafisch ontwerper bij Ogilvy & Mather en ontwikkelde daar een liefde voor textiel, wat haar leidde naar haar afstuderen als textielontwerp ingenieur. In 2008 begon ze haar carrière in textielontwerp en ondersteunde ze de textiellegende Ulf Moritz. Aangemoedigd door de heer Moritz begon ze te werken in India met Mulberry Silks Limited, een weverij die de high-end Europese textielmarkt bedient. In India ontwikkelde ze een affiniteit voor Jacquard en borduurwerk. Ze dompelde zichzelf onder in kleur en patronen door stoffen te ontwikkelen voor haar Franse, Italiaanse en Duitse klanten, tentoongesteld tijdens Deco-off in Parijs.

Sinds 2018 werkt ze voor Marcel Wanders in Amsterdam en is ze pionier op het gebied van patroonontwerp voor oppervlakken. In deze periode behaalde ze haar kwalificatie in Business Sustainability Management aan de Universiteit van Cambridge en werd ze de interne duurzaamheidsadviseur. Sinds 2022 werkt ze als senior ontwerper bij Villeroy & Boch Fliesen en Vitra Karo Tiles, tussen Amsterdam en Istanbul.Meer informatie:
Studio Francesca Müller
www.francesca-mueller.com

Publicatiedatum: