Nederlandse producent van raambekleding fuseert met Noord-Amerikaans bedrijf

Het Nederlandse bedrijf is actief in verschillende Europese landen, de Amerikaanse onderneming vooral in Noord-Amerika. Als de Autoriteit Consument & Markt (ACM), die op 4 januari om toestemming is gevraagd voor de overname, het licht op groen zet, dan fuseren op korte termijn SIWF Holdings en B&C International.

De focus van B&C International ligt op het interieur en dan voornamelijk op de decoratie van raam en wand. Het Nederlandse bedrijf is actief in de retail-, projecten- en diy-branche in Europa. Het heeft verschillende bedrijven in Nederland, België, Denemarken, Noorwegen, Polen, Frankrijk, Spanje en Italië.

In 1971 is B&C opgericht. In dat jaar startte, vanuit een kleine doe-het-zelf winkel in Amsterdam, een groothandel in houten rolgordijnstokken. Hetgeen de basis zou worden van een toonaangevend concern in raamdecoratie. Vanuit Amsterdam, via Elspeet naar Nunspeet om ruimte te kunnen bieden aan een sterke groei. Internationale expansie was er snel: Frankrijk, België, Duitsland en in 1992 de start van assemblage in Polen. Nu omvat de B&C Groep 825 medewerkers in meer dan 10 landen met een omzet van ruim € 100 miljoen. Sourcing vindt wereldwijd plaats met een eigen inkoopkantoor in het Verre Oosten (Taiwan). 

SIWF Holdings is een raambekledingsbedrijf voornamelijk actief in Noord-Amerika. De onderneming heeft onder meer het label Springs Window Fashions en produceert o.a. jaloezieën, rolgordijnen, shutters, gordijnen en zonneschermen. De producten worden onder andere onder de merknamen Patrician, Mariak, Sunsetter, MechoSystems, Horizons, SWFcontract, Graber en Bali op de markt gebracht.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven