OOST Slaapcomfort, Hora Barneveld, Concepts & Companies, Cevilit Products BV, Van Hoecke

Dit is de Wonen360 top 3 van maart en april!

In de dagen voor kerst blikt de redactie terug op 2020. In de afgelopen twaalf maanden verschenen via ons nieuwsplatform meer dan 5000 artikelen. Welke verhalen werden het meest gelezen? In de periode tot en met donderdag 24 december zetten we ze voor u op een rijtje.

Vandaag (donderdag 17 december) deel 2/7: de top 3 van maart en april 2020.

Op de derde plaats eindigde in maart 2020 het artikel "Auping zet groot in op 100% recyclebaar, maar vergeet totaal het gevoel van de consument", een citaat van de geïnterviewde Eric Mostert van OOST Slaapcomfort in Amsterdam, dat dit jaar 85 jaar bestaat. Sinds 1935 profileert de beddenspeciaalzaak zich als dé slaapadviseur van Groot Amsterdam, met winkels niet alleen in de hoofdstad, maar ook in Amstelveen en Haarlem. De directie is er trots op dat Eastborn afkomstig is uit haar stallen. Ook heeft OOST het merk Hästens in Nederland op de markt gezet. "Er is erg veel veranderd in de slaapbranche", zegt directeur-eigenaar Eric Mostert (3e generatie) met veel gevoel voor understatement. "Zeker de laatste jaren gaat het heel hard." Hij blijkt het niet te hebben op alle innovaties waarmee de beddenmarkt overspoeld wordt, zo laat hij onomwonden weten.

Het artikel Webwinkel moet er nu ook aan geloven!, dat op 20 maart werd gepubliceerd, trok de aandacht van duizenden Wonen360-lezers. 'Waarschijnlijk heeft niemand er bij stil gestaan. Maar precies op lente-evening (de dag waarop de zon loodrecht boven de evenaar staat) moeten ook webshops eraan geloven. Althans woonconcern IKEA heeft besloten om ook de Belgische webshop te sluiten wegens het coronavirus. Dat heeft het Zweedse bedrijf bekend gemaakt. De Nederlandse webwinkel draait gewoon door.'
"De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en klanten blijft een absolute topprioriteit", laat de meubelwinkel in een korte mededeling weten. "Daarom heeft IKEA beslist om zijn Belgische webshop tot nader order te sluiten. De klanten die een levering verwachten zullen in de komende dagen gecontacteerd worden om de levering opnieuw in te plannen", is in het artikel te lezen.

De telmachine die de leescijfers bijhoudt van Wonen360 ging na publicatie van het artikel Aso familie zet woonwinkel op zijn kop bijna door de geluidsbarrière.
'Het zal je maar gebeuren als eigenaar of medewerker van een woonwinkel. Dat een stel aso's je zaak bezoekt en daar een hoop stampij maakt. Het overkwam woonwinkel Hora Barneveld. Maar na afloop kon iedereen er smakelijk om lachen. Want het bleek een verborgen camera-opname te zijn voor een lollig programma van SBS6. Het stuk werd het meest gelezen in maart.

Vervolgens werd het april, de vierde maand van het jaar. Gelijk al op de eerste dag scoorde, zo bleek achteraf, het interview met Rob van Prooijen van Concepts & Companies (C&C) een mooie derde plaats in de lijst van best gelezen artikelen.
Boven het verhaal stond de kop Concepts & Companies keert megabonus van meer dan 1 miljoen euro uit aan haar leden. De franchisegever van Colors@Home en Voor Verf en Wonen maakte per direct aan de leden een bedrag van meer dan 1 miljoen euro aan bonussen over. "Onze lidmaatschapskosten zijn verreweg de allerlaagste en de winkelmarges de hoogste in de branche, dus deze steun is reëel", liet directeur en eigenaar Van Prooijen desgevraagd weten. "Als grootste franchisegever in de branche kennen wij onze verantwoordelijkheid: winkels eerst!", voegde hij er nog aan toe. 

Als nieuwsplatform actief in de interieurbranche kun je niet alleen maar goed nieuws brengen. Van tijd tot tijd moeten er bijvoorbeeld ook bedrijven de deuren sluiten. Doorgaans wordt dit slechte nieuws door heel veel Wonen360-lezers gelezen. Daardoor eindigde het artikel Gordijnenatelier en -leverancier failliet verklaard: 65 medewerkers naar huis gestuurd in april op de tweede plaats van meest gelezen artikelen. De rechtbank in Gelderland verklaarde nl. op 8 april 'een belangrijke leverancier van kwalitatief goed beddengoed failliet'. Het ging om Cevilit Products BV uit Twello te gaan, meldde ons nieuwsplatform.

De eerste plaats in april was voor het corona-artikel, een update van de stand van zaken op dat moment, waarin onder meer gemeld werd dat een meubelgroothandel zijn 300.000 mondkapjes amper kwijt raakte, Van Hoecke de productie weer opstartte en een meubelfabrikant failliet was gegaan.

Vrijdag 18 december verschijnt deel 3 in de serie 'Meest gelezen artikelen in het afgelopen jaar'. Dan is het de beurt aan mei en juni 2020.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.