Vandaag zestien corona-updates in de woon- en interieurbranche:

Meubelgroothandel raakt 300.000 mondkapjes amper kwijt | Van Hoecke start productie weer op | Meubelfabrikant failliet | Verlichtingsbedrijf wil salarisverhoging doorschuiven | Tekort aan distributiecentra | Minder faillissementen

Vandaag de volgende 16 corona-updates: 

01. Meubelgroothandel raakt 300.000 mondkapjes amper kwijt 
02. Van Hoecke start maandag productie weer op van TA’OR BOX 
03. Verlichtingsbedrijf wil salarisverhoging half jaar doorschuiven
04. Geberit ondervindt dagelijks in wat voor roerige tijd we leven 
05. Onlineretailers kampen met tekort aan distributiecentra
06. Mogelijkheid tot Private Shopping bij Pot Interieur
07. Bruynzeel Keukens in 'Zo kan het ook' van RTL 
08. Minder faillissementen in laatste week van maart
09. UCI Union Ceramics International BV schenkt duizend maskers 
10. Productie ligt stil bij Inside Blinds? Dan mondmaskers maken
11. 'Bij de pakken neer zitten is niets voor Broeinest' 
12. Veel meer vraag naar kantoorstoelen 
13. Niemand weet hoe de bouw er morgen uitziet 
14. Kegro deuren en Vianen kozijnen betrokken bij noodhospitaal
15. Hansgrohe schenkt 4.000 beschermende maskers  
16. Faillissement aangevraagd voor meubelfabrikant Sitzfeldt  

Meubelgroothandel raakt 300.000 mondkapjes amper kwijt
Meubelgroothandel Euro Furniture in Rotterdam is maanden geleden al begonnen met de import van 300.0000 mondkapjes en andere medische hulpmiddelen uit China om die aan de Nederlandse zorg te leveren. Tot grote verbazing wordt eigenaar Pieter van Reeuwijk van het kastje naar de muur gestuurd, zo meldt Het Financieele Dagblad (FD).
|De groothandel heeft een inkoopkantoor in China, waar de kwaliteit van meubels worden gecontroleerd in de fabrieken. De werknemers konden volgens een artikel in genoemd dagblad al sinds februari hun huizen niet meer uit. Hierdoor zijn ze op opdracht van Pieter mondkapjes gaan maken. 'Eén fabriek maakt al een miljoen mondkapjes. Per dag!', vertelt Van Reeuwijk aan het FD. Volgens de krant heeft de ondernemer die al in grotere hoeveelheden aan Roemenië geleverd, maar in Nederland wil de afzet van de producten niet zo lukken. Van het ministerie kreeg hij een e-mail dat voorrang wordt gegeven aan partijen die snel grote aantallen adequate beschermende middelen kunnen leveren. Hij heeft de producten dan maar op eigen risico gekocht.
Volgens het FD zijn er grote tekorten en krijgt hij nul rekwest van onder andere Het Landelijke Consortium Hulpmiddelen, EMC en het Ministerie van Volksgezondheid. Een zending nieuwe mondkapjes is afgelopen donderdag aangekomen op Schiphol en worden geleverd aan ziekenhuizen in Rotterdam. De ondernemer heeft ondertussen al een nieuwe lading besteld. Bron: Financieele Dagblad

Van Hoecke start maandag productie weer op van TA’OR BOX

"Twee weken geleden dwongen de verstrengde maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan ons tot de moeilijke beslissing om onze productie tijdelijk te sluiten. Op dat moment was het helaas niet mogelijk om de regels rond "social distancing" te respecteren en dus de veiligheid van onze medewerkers te garanderen", meldt directeur Peter Van Hoecke van Van Hoecke NV. "Maar, u kent ons, we bleven niet bij de pakken zitten. Als ‘Factory of the Future’ tonen we ook op moeilijke momenten ons veerkrachtig en innovatief karakter. We bekeken samen met enkele experten wat noodzakelijk was om in veilige omstandigheden opnieuw te kunnen heropstarten. Een eerste grote stap die we daarbij mogen aankondigen is het heropstarten van de productie van TA’OR BOX op maandag 6 april. De componenten voor dit ladetype worden volautomatisch geproduceerd. Waar toch menselijke tussenkomst nodig is, hebben we maatregelen getroffen om elke vorm van contaminatie uit te sluiten." Lees hier het complete artikel.

Verlichtingsbedrijf wil salarisverhoging half jaar doorschuiven
Verlichtingsbedrijf Signify wil een salarisverhoging die per 1 april zou ingaan verschuiven naar 1 oktober en verzoekt zijn medewerkers wereldwijd om ’uit solidariteit’ een dag per week voorlopig onbetaald verlof te nemen. Dat meldt De Telegraaf. Volgens de krant zegt CNV-bestuurder Arjan Huizinga, die zegt een gang naar de rechter ’niet uit te sluiten’ om naleving van de arbeidsovereenkomst af te dwingen, is de noodzaak onvoldoende duidelijk omdat het voormalige Philips Lighting nog niet heeft aangegeven of het coronasteun aanvraagt bij de overheid. Lees hier het complete artikel.

Geberit ondervindt dagelijks in wat voor roerige tijd we leven

"De bouwsector staat niet stil in deze roerige en onzekere tijd. Dat merken we aan de dagelijkse hoeveelheid contacten die we met velen mogen hebben", meldt Geberit. "Wij doen er alles aan om de ondersteuning te blijven bieden, die iedereen van ons gewend is. Onze medewerkers werken zoveel mogelijk op afstand. In sommige gevallen kan dat leiden tot kleine vertragingen in de dienstverlening. Hiervoor vragen we je begrip en spreken de hoop uit dat je er niet te veel last van ondervindt. We blijven bereikbaar via de gebruikelijke wegen", aldus een woordvoerder van Geberit.

Onlineretailers kampen met tekort aan distributiecentra
Vanwege de coronamaatregelen blijven veel burgers zoveel mogelijk binnen en dus kopen zij minder in fysieke winkels. Onlineretailers hebben daarentegen te maken met topdrukte. Bedrijven in e-commerce laten in deze tijden flinke omzetstijgingen zien. Volgens Warehouse Totaal is op korte termijn enorme behoefte aan distributiecentra voor de opslag van consumentenproducten.
Zolang de e-commerce blijft groeien, neemt de vraag naar distributiecentra toe. Een belangrijke aanjager van de opkomst van e-commerce is het al langer veranderende gedrag van consumenten. Volgens Thuiswinkel Markt Monitor kwamen de onlinebestedingen van Nederlandse consumenten in 2019 uit op 25,8 miljard euro. Dit is een groei van 7 procent ten opzichte van 2018. De coronacrisis zorgt nu voor een extra impuls voor e-commercebedrijven. Nu veel winkels de deuren sluiten, is onlineverkoop het enige alternatief. Om aan de toenemende vraag te voldoen, zoeken onlineverkopers meer vierkante meters om hun producten op te slaan en vervolgens te distribueren. Lees hier het complete artikel.

Mogelijkheid tot Private Shopping bij Pot Interieur

In verband met het coronavirus besloot Pot Interieur om vanaf maandag 23 maart de showroom te sluiten. Vanaf heden biedt het bedrijf de consument wel de mogelijkheid om 1-op-1 een afspraak te maken met een interieuradviseur. Door een formulier in te vullen kan een afspraak worden gemaakt met een interieuradviseur. 'Aan de hand van je woonvraag, plattegrond van bijvoorbeeld uw woonkamer en foto's gaan wij voor u aan de slag om advies op maat te maken. Na afloop van het online interieuradvies ontvangt u het advies op maat zo snel mogelijk per e-mail, zodat u meteen thuis aan de slag kunt', meldt Pot Interieur.

Bruynzeel Keukens in ‘Zo kan het ook’ van RTL
'De wereld om ons heen verandert constant', meldt Bruynzeel Keuken op haar social media kanalen. 'Zo ook de wensen en vragen van de consument. Bij Bruynzeel Keukens vinden we het erg belangrijk hier aandachtig naar te luisteren en onze bedrijfsvoering ook aan te passen op de wensen en vragen van onze consumenten. Zo hebben we ons prijsbeleid aangepast en focussen we onszelf op de rol van digitalisering en het bieden van inspiratie in ons nieuwe winkelconcept. Het RTL programma ‘Zo kan het ook’ besteedde hier onlangs aandacht aan en bezocht onze winkel in Bergen op Zoom.' Bekijk hieronder het item:

Minder faillissementen in laatste week van maart
In week 13 (23 tot en met 29 maart) zijn 44 bedrijven en instellingen (excl. eenmanszaken) failliet verklaard. Dat zijn er 16 minder dan in week 12 (16 tot en met 22 maart). Dit meldt het CBS in voor het eerst gepubliceerde weekcijfers over faillissementen.
Het CBS brengt tijdens de Corona-crisis wekelijks de ontwikkeling van het aantal door rechtbanken uitgesproken faillissementen in beeld. Dit is de eerste publicatie in de reeks. Doorgaans zullen de cijfers op donderdag 12.00 uur gepubliceerd worden.
In de eerste 13 weken van dit jaar zijn er 767 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zijn er 3 minder dan in dezelfde periode van 2019. De trend vanaf 2019 is redelijk vlak. Bron: www.cbs.nl

UCI Union Ceramics International BV schenkt duizend maskers

1.000 maskers ontvangen van onze partner uit China. Deze maskers zullen vrijdag o.a weggegeven worden aan medewerkers voor ouderenzorg, meldt Bastiaan Beun op LinkedIn. Hij is Managing Director en eigenaar van UCI Union Ceramics International B.V. uit Nistelrode.

Productie ligt stil bij Inside Blinds? Dan mondmaskers maken
Inside Blinds gooit het in tijden van corona over een andere boeg. Hun eigenlijke productie ligt stil, maar vandaag worden er dagelijks tot 5.000 mondmaskers gemaakt door een groep personeelsleden die zich vrijwillig engageren. Zaakvoerder Dominique Lampe wil de productie de komende weken nog opdrijven, zo meldt Het Limburgs Nieuwsblad.

'Bij de pakken neer zitten is niets voor Broeinest'

Bij de pakken neer zitten is niets voor Broeinest, meldt BNS Crisp. 'Zij hebben een hoofd vol kennis en een hart vol passie, die ze graag met jou delen. Ben je thuis aan een project aan het werk en heb je materiaaladvies nodig? Juist eindelijk tijd om eens die kennis over dat materiaal wat je zo vaak gebruikt op te schroeven? Of op zoek naar inspiratie of een alternatief? Vanaf deze week kun je hun "Material Consult" ook gewoon online boeken en dan adviseren en inspireren zij je graag van afstand! Een afspraak maken met een van hun Spinnen? Boek snel jouw tijdslot!'.

Niemand weet hoe de bouw er morgen uitziet
'Het is moeilijk om in deze tijden aan iets anders dan het coronavirus te denken. Leek het een paar weken geleden nog iets waar we als Nederland misschien aan konden ontsnappen, inmiddels zitten we vol in een crisis waarvan niemand weet waar die eindigt', schrijft Madeline Buijs, Sector Econoom ABN/Amro. 'Onlangs liep ik – toen de horeca net gesloten was – doordeweeks door de stille binnenstad van Utrecht. Nauwelijks mensen op straat en wat me opviel is dat ik alleen bouwgeluiden hoorde. Het waren horecaeigenaren die hun zaak opknapten nu ze daar de tijd voor hadden en werklieden op bouwprojecten waar nog volop werd gewerkt.
De bouw kan grotendeels worden gespaard van de gevolgen van de coronacrisis. Veel bouwwerkzaamheden vinden in de buitenlucht plaats. Als iedereen op de bouwplaats 1,5 meter afstand van elkaar houdt, kan het werk doorgaan. De ministers van Binnenlandse Zaken en Milieu en Wonen hebben zelfs samen met de brancheorganisaties opgeroepen om de bouw vooral door te laten gaan om de economie niet nog verder te beschadigen.' Lees hier het vervolg.

Veel meer vraag naar kantoorstoelen
Ahrend ziet een 'opvallende' vraag naar stoelen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad Volgens de krant willen bedrijven ervoor zorgen dat mensen ook thuis gezond kunnen werken. Lees hier het complete verhaal.

Kegro deuren en Vianen kozijnen betrokken bij noodhospitaal

De coronacrisis zet ons zorgsysteem op scherp. Binnen een week worden meerdere hallen in Rotterdam Ahoy omgebouwd tot een tijdelijk noodhospitaal waar patiënten kunnen worden opgevangen. Vianen Kozijnen werkt mee aan dit project en zal in recordtijd 80 kozijnen met deuren leveren. Dit doet Vianen in samenwerking met partner Kegro deuren uit Groesbeek. De eerste afdeling met 88 bedden is vóór 13 april gereed: 22 vierpersoonskamers. Elk met eigen douche en wc. Er is een plek voor de (huis)artsen, de verpleegkundigen en een plek om te ontspannen. Indien nodig kunnen vier hallen volgen, zodat er uiteindelijk 680 bedden zijn. Het noodhospitaal zal gebruikt worden voor patiënten die niet naar het ziekenhuis hoeven, maar te ziek zijn om thuis te kunnen blijven. Vianen en Kegro werken samen om in een recordtempo binnen een week alle houten kozijnen met deuren te leveren voor deze tijdelijke zorglocatie. Vianen en Kegro zijn blij om op deze manier mee te kunnen werken aan een noodhospitaal tijdens de coronacrisis.
Bron: Vianen Kozijnen

Hansgrohe schenkt 4.000 beschermende maskers 

De pandemie van het Coronavirus vereist solidariteit en kan alleen samen worden overwonnen. Buurthulp is voor ons vanzelfsprekend, meldt Hansgrohe vanuit Duitsland op LinkedIn. "We hebben in totaal 4.000 beschermende maskers aangeschaft om deze gratis ter beschikking te stellen aan regionale instellingen zoals de Ortenau Clinic in Wolfach, Offenburg en Lahr (Zwarte Woud), evenals bejaardentehuizen en verpleeghuizen. De stad Schiltach in het Zwarte Woud waar ons hoofdkantoor is gevestigd, heeft ook een lading beschermende uitrusting ontvangen. Burgemeester Thomas Haas: "Het is geweldig dat alles zo snel is gelukt en dat Hansgrohe ons de maskers heeft geleverd. Dit onderstreept nogmaals de zeer coöperatieve samenwerking tussen het kleine stadje Schiltach in het Zwarte Woud en de Hansgrohe Groep". We zijn blij dat we in deze moeilijke tijden een bijdrage kunnen leveren aan de regio. Verdere beschermingsmiddelen zijn al besteld en zijn onderweg. Zodra dit binnen ongeveer twee weken aankomt, zullen we een groot deel ervan doneren, aldus een woordvoerder van Hansgrohe.

Faillissement aangevraagd voor meubelfabrikant Sitzfeldt 

Vanwege een aanzienlijke omzetdaling als gevolg van de corona-crisis heeft online meubelverkoper Sitzfeldt GmbH het faillissement aangevraagd bij de rechtbank van Charlottenburg. Sebastian Laboga van Pluta Rechtsanwahlts GmbH is aangesteld als de voorlopige curator van de online winkel voor designbanken en zitmeubelen van hoge kwaliteit.
De showrooms van Sitzfeldt in Duitsland moesten twee weken geleden al hun deuren sluiten. De verkoop via de online shop wordt momenteel ook stopgezet. Als gevolg hiervan is een geplande financieringsronde mislukt. Het loon van de 22 medewerkers wordt voor drie maanden verzekerd door het faillissementsgeld.


Bekijk hier de corona-updates van donderdag 2 april.


T I P S  of  T O P S?
Mail Leo Elenbaas (leo@wonen360.nl) of bel +31 (0)166 698233.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven