Erwin Schoemaker van Dekker Slapen uit Zuidwolde:

'Het verhaal van oplopende prijzen in het schuim roept vragen op’

Het donderdag gepubliceerde artikel 'Dramatisch materiaaltekort schroeft prijzen grondstoffen meubilair naar recordhoogte' heeft voor de nodige beroering gezorgd in de interieurbranche. Het verhaal eindigde niet alleen met stip op 1 als best gelezen artikel van de dag, het zorgde ook voor de nodige discussies onder ondernemers. Volgens Erwin Schoemaker, medewerker van Dekker Slapen uit Zuidwolde, roept het verhaal van oplopende prijzen in het schuim vragen op. "Ik zou eens wat verder de diepte in willen gaan. Problemen met leveringen door storingen bij meerdere leveranciers en dat vrijwel tegelijk, dat klinkt ongeloofwaardig", is hij van mening.

FOTO TER ILLUSTRATIE / DREAMSTIME.COM

"Uit het door Wonen360 gepubliceerde verhaal lijken fabrikanten de toenemende vraag haast als een straf te beschouwen en dat is het geenszins natuurlijk. Blij zouden we mogen zijn met de enorme toename", vervolgt Schoenmaker.

Inzet: Erwin Schoemaker .

"Tuurlijk heeft dat side-effects en daar mag de branche eerlijk over zijn. Voor mij zit er ergens een verkapte manier in om prijzen in tijden van enorme vraag omhoog te duwen door aan te geven dat er schaarste is als gevolg van stroringen. Onzin mijns inziens, echter kan ik dat natuurlijk niet hard maken, want ik onderzoek het niet. Graag zou ik van een nieuwsgevende instelling als Wonen360 een gedegen onderzoek zien en niet klakkeloos napraten van wat een leverancier zegt."

"Misschien ben ik wat verwijtend, maar ik vind het alsnog te makkelijk om zomaar aan te nemen: 'och, de grootste schuimers in de wereld (monopolisten) hebben allemaal storingen, dus logische schaarste en prijzen omhoog'.
Is er dan niemand die er net als meerdere collegae en ik op de detailhandelvloer een naar smaakje van in de mond krijgen?
Wonen360 is een nieuwsorgaan en ik verwacht iets meer dan het algehele 'geboer' wat iedereen spuit. Verdieping en onderzoek en niet (te) makkelijk afgaan op persberichten die uitgegeven worden."

"Uw matras is 30% duurder geworden omdat er ‘storingen’ zijn geweest. Als de klant mij vraagt: wie zegt dat er storingen zijn geweest? Ik moet hem wel antwoorden. De bedrijven die zelf ook het meeste baat hebben bij die storingen en de prijsstijging niet verder hoeven te verantwoorden aan de eindgebruiker. Klinkt mij verre van een plausibel verhaal in de oren.

Nogmaals, allicht te verwijtend, maar ik ben het weleens zat om van alles maar ter kennisgeving aan te nemen en er klaarblijkelijk uit de hoek waar het nieuws vandaan komt ook weinig wordt gedaan aan verdere onderbouwingen of onderzoek", concludeert Erwin Schoemaker.

Beddenspecialist Dekker Slapen in Zuidwolde, waar Erwin Schoemaker werkzaam is, heeft een compleet slaapassortiment.

"Wanneer je bijvoorbeeld kijkt naar een eerder artikel over de overname van Recticel t.a.v. het Zwitserse FoamPartner dan lees je verderop hoe klein de marges zijn op de tak bedding van het bedrijf. Zo laag zelfs dat een van de grootste schuimfabrikanten overweegt de matrassenafdeling van de hand te doen. Lage marges, toenemende vraag, dubieuze storingen… en zie daar, de prijsverhoging lijkt zo te billijken. Misschien een wat schimmige en wantrouwende kijk op het geheel, maar 20 jaar ervaring in deze branche leert mij dat het wel degelijk zo kan werken", besluit Schoemaker.

Reageren? leo@wonen360.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.